Medimagazin logo

Sağlıkçılar tek çatı altında birleşti

Türkiye'de hizmet veren özel hastanelerin ve diğer sağlık kuruluşlarının haklarını korumak ve sağlık hizmetinde mükemmeli yakalamak amacıyla İstanbul'da kurulan Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), dün Hilton Oteli'nde düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı
Sağlıkçılar tek çatı altında birleşti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye'de hizmet veren özel hastanelerin ve diğer sağlık kuruluşlarının haklarını korumak ve sağlık hizmetinde mükemmeli yakalamak amacıyla İstanbul'da kurulan Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), dün Hilton Oteli'nde düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı.

Özel Hastaneler Derneği, Sağlık Kuruluşları Derneği, Turistik Bölgeler Sağlık Kurum ve Kuruluşları Derneği, Güneydoğu-Doğu Anadolu Özel Sağlık İşletmecileri Derneği'nin bir üst yapıda birleşmesi ile oluşan OHSAD, özel sağlık sektöründeki hastanelerin yüzde 80'ini, diğer sağlık kurum ve kuruluşlarının da 850'sini bünyesinde barındırıyor.

OHSAD Genel Başkanı Dr. Muharrem Usta, derneğin rolünün üyelerin hizmet kalitesini arttırmak ve geliştirmek adına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Genel Sağlık Sigortası Yasa Taslağı hakkında da konuşan Usta, taslağın bu haliyle kabul edilmesinin özel sağlık sektörüne büyük zarar vereceğini ifade etti. Usta, ayrıca, Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı Komisyonu'nda özel sağlık sistemin temsilcilerinin de yer alması gerektiğini söyledi. Sağlık sisteminde yaşanan kayıt dışı ekonomiye de değinen Usta, "Taslak bu haliyle kabul edilirse, Türkiye'deki kayıt dışılık doktor hasta arasında kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklarla devam eder" diye konuştu.


Yenişafak
sağlıkçılar
tek
çatı
altında
birleşti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir