Medimagazin logo

Rapor vermeyen başhekime "istifa ver" iddiası

Afyonkarahisar'da AK Parti Milletvekili İbrahim Aşkar'ın ÖSS sınavına hazırlanan yeğenine rapor vermediği gerekçesiyle Kocatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Bulut'un istifasının istendiği Bulut olayı doğrularken, istifayı istediği öne sürülen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan ile Milletvekili Aşkar, iddiaları red etti
Rapor vermeyen başhekime "istifa ver" iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Afyonkarahisar'da AK Parti Milletvekili İbrahim Aşkar'ın ÖSS sınavına hazırlanan yeğenine rapor vermediği gerekçesiyle Kocatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Bulut'un istifasının istendiği Bulut olayı doğrularken, istifayı istediği öne sürülen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan ile Milletvekili Aşkar, iddiaları red etti.



Her yıl Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Liselere Giriş Sınavı(LGS)'ye hazırlanan öğrencilerin sağlık raporu almak için hastanelere akın etmesi çeşitli sıkıntıları da beraberinde getiriyor. İlk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim-öğretim sezonu 10 Haziran'da sona eriyor. Ancak 12 Haziran'da yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı(LGS), lise öğrencileri ise 19 Haziran'da yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) daha iyi hazırlanmak için ya devamsızlık yaparak, ya da hastanelerden rapor alarak okula gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlık Bankalığına konuyu iletmesi üzerine Bakanlık doktorları uyararak, rahatsızlığı olmadığı halde rapor talebinde bulunan öğrenciler konusunda hassasiyet gösterilmesini istemişti.



Afyonkarahisar'da bu yüzden yaşanan bir olay başhekim- vekil gerginliğine neden oldu. Afyonkarahisar'da milletvekilinin yeğenine sağlık raporu vermeyen başhekimin görevden alınması için talimat verildiği iddia edildi. Edinilen bilgilere göre AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Aşkar'ın kız kardeşi 9 Mayıs günü Kocatepe Devlet Hastanesi'ne giderek Başhekim Mehmet Bulut'tan, üniversite sınavlarına hazırlanan kızı için sağlık raporu almak istediğini söyler. Bunun üzerine, rapor veremeyeceğine dair yemini bulunduğunu belirten Bulut, başka bir yerden alabileceği tavsiyesinde bulunur. İkna olmayan bayan telefonla durumu kardeşi Milletvekili İbrahim Aşkar'a iletir. Bir süre sonra Başhekimi arayan Aşkar, sitem eder ve telefonu kapatır. Olayın üzerinden 2 gün sonra başhekimi arayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, görevde bulunmasını milletvekillerine borçlu olduğunu söyleyerek istifasını ister. Olayın giderek tırmanması üzerine konu AK Parti İl Teşkilatına yansır.



Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Hancıoğlu ise yaşanan olayı doğruladı. Rapor olayının, aralarındaki samimiyetten dolayı istenmiş olabileceğini belirten Hancıoğlu, "Böyle bir olay yaşanmış, genel merkezle ve milletvekilimizle görüşüldü. Olayı uzlaşmayla çözmekten yanayız. Ciddi problem yok. Afyonkarahisar il teşkilatı olarak daha öncede hastanelerde usulsüz rapor verilmemesi yönünde karar almıştık. Olayın bu boyutlara taşınmasını istemezdik. Hastane Başhekimimizi ve personelini başarılı buluyoruz, güzel çalışmalara imza atıyorlar." diye konuştu.



Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan, hatıra binaen rapor verilmesine taraftar olmadığını söyledi. Ayalan iddialarla ilgili şunları söyledi; "Ben başhekime istifa mektubunuzu hazırlayın demedim. Ben de bir hekimim. Bir hekim prensipleri varsa ve rapor vermiyorsa, o hastanede hiç kimseye rapor verilmemesi gerekiyor. Ben hatır için hiçbir hastaya rapor verilmesine razı değilim. Eğer o hastanede birileri bir muayene ücreti karşılığında bir alabiliyor da, bir milletvekilinin ricasına rağmen o hastane milletvekiline rapor verilmiyorsa, o başhekim arkadaşın orada ihtiyari bir sıkıntısı vardır diye düşünüyorum. Böyle bir ihtiyari sıkıntı yaşatmanın ne bizim siyaseten nede sizin idareten hakkınız değil dedim." Genel Başkan Yardımcısı Ayalan, başhekimle aralarında, başhekim ile milletvekili arasındaki iradenin tercihi konusunda bir konuşma geçtiğini söyledi. Ayalan, üretilen dedikoduların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.



Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Aşkar ise bu konuda açıklama yapmak istemediğini belirterek, "Söylenenler dedikodudan başka bir şey değil. Genel Başkan Yardımcısının arayıp aramadığı noktasında bir bilgim yok." diye konuştu.

Zaman
rapor
vermeyen
başhekime
"istifa
ver"
iddiası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir