Medimagazin logo

Çorum’da tıbbi atıkların imhası için tesis kurulacak

Türkiye’de sadece Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nde bulunan Tıbbi Atık Yakım ve Geri Dönüşüm Tesisi’nin üçüncüsü Çorum’da kurulacak. Merkez ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarından günlük 1 tona yakın tıbbi atığın çöpe gönderildiği ilde, kurulacak tesis sayesinde çevre sağlığı konusunda önemli bir çalışma hayata geçirilecek
Çorum’da tıbbi atıkların imhası için tesis kurulacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye’de sadece Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nde bulunan Tıbbi Atık Yakım ve Geri Dönüşüm Tesisi’nin üçüncüsü Çorum’da kurulacak. Merkez ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarından günlük 1 tona yakın tıbbi atığın çöpe gönderildiği ilde, kurulacak tesis sayesinde çevre sağlığı konusunda önemli bir çalışma hayata geçirilecek.

Proje hakkında bilgi veren Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Arslan Erkan, amaçlarının hem böylesi büyük bir projeyi Çorum’a kazandırıp çevre sağlığı konusunda önemli bir çalışmaya imza atmak, hem de AB hibelerini kullanmak olduğunu söyledi. Çorum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan, 500 bin Euro’luk projede talep edilen yüzde 10’luk katkı payı için İl Genel Meclisi’nden destek istediklerini kaydetti. Tıbbi atıkları çevreye zarar vermeden yok etmek amacıyla bu projeyi geliştirdiklerinin altını çizen Başhekim Erkan, il genelindeki hastane, sağlık ocağı ve sağlık kuruluşlarından günlük 1 tona yakın tıbbi atık çıktığını anlatırken, projenin kabul görmesi halinde Türkiye’nin üçüncü tesisi olma özelliği ile çevreye de örnek teşkil edeceğini aktardı. Başhekimi Erkan, Devlet Hastanesi Derneği’nce yürütülen projeyi AB Bölgesel Kalkınma Hibe Programı’na da sunacaklarını kaydetti. Tıbbi atıkları yok etmenin 2 yolunun bulunduğunu, bunlardan birinin ‘yakmak’ diğerinin ise ‘buharlaştırmak’ olduğunu ifade eden Erkan, şöyle konuştu: “Yakmak için kurulacak tesisin maliyeti 50 milyon dolar. Ancak buharlaştırarak yok etmek için kurulacak tesisin maliyeti 500 bin Euro. Projemiz kabul edilirse, 500 bin Euro’luk maliyetin yüzde 90’ı AB tarafından karşılanacak. Vali Hüseyin Poroy’dan, geri kalan yüzde 10’luk maliyetin Özel İdare bütçesinden karşılanmasını talep ettik. Kendisi de buna sıcak baktı.” Türkiye’de katık atıkları çevreye zarar vermeden yok eden 2 şehir olduğunu belirten Erkan, “Tesisi kurabilirsek Ankara ve İstanbul’un ardından tıbbi atıklarını çevreye zarar vermeden yok eden üçüncü şehir olacağız.’’ şeklinde konuştu.


Zaman
çorum&#8217
da
tıbbi
atıkların
imhası
için
tesis
kurulacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir