Medimagazin logo

Akdağ: İlaç harcamaları artacak diyenlere Ocak ayında cevap vereceğiz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilaçtaki mantığı değiştirince, 80 YTL'ye satılan ilacın 25 YTL'ye düştüğünü söyleyerek, 1 milyon dolara yakın kar edildiğini söyledi
Akdağ: İlaç harcamaları artacak diyenlere Ocak ayında cevap vereceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilaçtaki mantığı değiştirince, 80 YTL'ye satılan ilacın 25 YTL'ye düştüğünü söyleyerek, 1 milyon dolara yakın kar edildiğini söyledi.

Çeşitli açılışlara katılmak ve incelemelerde bulunmak amacıyla Batman'a gelen Bakan Akdağ, eczacılarla yapılan toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, işçi, memur, yeşil kart sahibi diye bir ayrım yapılmadan, herkesin ilaca erişebildiğini söyledi.

İlaç harcamalarının çok artacağının söylendiğini, "10 milyar dolara çıkacak" diyenler bile olduğunu anlatan Akdağ, "Bu iddia sahiplerine cevap, ocak ayı içerisinde kamuoyu önünde verilecektir" dedi.

İlaçla ilgili 20 yıllık mantığı ve kendilerine göre yanlış olan bir kararnameyi değiştirdiklerini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Çeşitli toplantılarda, ilaçta ortaya çıkan ucuzlamaları tablo olarak sunduğum zaman, bazen diyorlar ki 'Zamanında bir vurgun yapılmış. Bunun hesabını kim verecek?' O zaman ben diyorum ki, bunun cevabı verildi. Ortada açıkça bir yolsuzluk arama lüzumu yok. Daha önceki yönetimler, 'Sen ilacın faturasını yurtdışından getir. Kaç lira yazılmışsa ben de onun üzerine masraf ve kar payını koyacağım' diye bir mantık geliştirmişler. Ama mantığı değiştirince, 80 YTL olan ilaç 25 YTL'ye indi. Bunlar çok yüksek pazar payına sahip ilaçlardı. Bütün bunları göz önüne aldığımızda, yaptığımız işin ne kadar kıymetli bir iş olduğunu ortaya çıktı."

Eskiden insanların, daracık bir alana sıkışarak ilaç alabildiğini ve ilaca kolay ulaşamadığını belirten Akdağ, şimdi ise çok iyi bir noktaya gelindiğini kaydetti.

Akdağ, hekimin reçetesinin, dijital ortamda eczaneye ulaşmasını sağlayacak bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, önümüzdeki yıllarda bu sisteme geçileceğini söyledi.

Sektörde zannedildiği kadar usulsüzlük bulunmadığını kaydeden Akdağ, akılcı ilaç kullanımını yaygınlaştırmak gerektiğini söyledi.

memurlar.net
akdağ:
i̇laç
harcamaları
artacak
diyenlere
ocak
ayında
cevap
vereceğiz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir