Medimagazin logo

Bingür Sönmez 'e şok rapor

Yüksek Sağlık Şûrası'nın mahkemeye sunduğu rapor: Prof. Oran'ın by-pass'tan sonra ölmesinde Prof. Bingür Sönmez ve ekibi kusurlu.
Bingür Sönmez 'e  şok rapor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yüksek Sağlık Şûrası'nın mahkemeye sunduğu rapor: Prof. Oran'ın by-pass'tan sonra ölmesinde Prof. Bingür Sönmez ve ekibi kusurlu.



'Şûra'ya göre doktorlar kusurlu

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Dahiliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Oran'ın (66) by-pass ameliyatı sonrası yaşamını kaybetmesi üzerine Oran'ı ameliyat eden Prof. Dr. Bingür Sönmez ve ekibi hakkında açılan davaya dünkü duruşmaya devam etti. Şişli Adliyesi Altıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şûrası'nın kararı ulaştı. Raporda, Oran'ı ameliyata ikna ettiği iddia edilen Prof. Dr. Bingür Sönmez'in de aralarında bulunduğu 8 doktorun olayda kusurlu olduğu belirtildi. Oran, 13 Şubat 2001'de Sönmez ve ekibi tarafından ameliyat edilmiş, 10 Kasım 2001'de yaşama veda etmişti. Prof. Oran'ın eşi Ülker ve oğlu eski Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Umut Oran'ın şikâyetiyle 8 doktor hakkında dava açılmıştı. Oran ailesi, doktorları "mesleki acemilik, tedbirsizlik ve ihmal" ile suçlamışlardı.
SABAH/ Zeynep YÜCEL / HABER MERKEZİ
bingür
sönmez
'e
şok
rapor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir