Medimagazin logo

Ankara'da hasteneler Etlik'e taşınacak

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve istanbul kent merkezlerinde bulunan hastanelerin taşınmasıyla "Hastanekenf"ler kurulacağını açıkladı. Gelecek yıl başlayacak projenin ilk uygulaması Başkent'te gerçekleştirilecek
Ankara'da hasteneler Etlik'e taşınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve istanbul kent merkezlerinde bulunan hastanelerin taşınmasıyla "Hastanekenf"ler kurulacağını açıkladı. Gelecek yıl başlayacak projenin ilk uygulaması Başkent'te gerçekleştirilecek.


Başkent'in merkezi bölgelerinde kalan hastaneler, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve SSK'nın iki hastanesinin de bulunduğu Etlik'teki Kasalar bölgesine taşınacak. Başbakan Erdoğan, şehir merkezinde bulunan hastanelerin trafik sıkışıklığı yarattığını belirterek, bu sıkıntıyı gidermek için devlet hastanelerini biraraya toplayacaklarım söyledi.


ETLİKTE BOŞ ARAZİLER VAR

Erdoğan, "Ankara'da Etlik'te çok büyük bir arazi bulunuyor. Bu bin dönümlük arazi içine Ankara, Dışkapı, Numune, Zekai Tahir Burak gibi hastaneleri taşımayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl içinde projeye başlayacağız" dedi. Istanbul'da da Şişli Etfal ve ilkyardım hastanelerini şehir içinden kaldırmayı planladıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ancak istanbul'da arazi sıkıntısı var" diye konuştu. Projeye göre, Etlik'teki araziye yapılacak hastanelerin şimdiki yerlerine ise iş merkezleri inşa edilecek.


KAPUSUZ ÖNCÜ OLDU

AK Parti Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Salih Kapusuz'un 13 Kasım 2003 te yaşadığı trafik kazası, "Hastanekent" projesini başlattı. Kaza sonrası kaburga kemikleri kırılan ve iç kanama şüphesiyle Numune Hastanesi'ne kaldırılan Kapusuz, bir süre tedavi gördü ve taburcu edildi. Kapusuz'un tedavi sürecinde bir dakika bile ilgisini esirgemeyen hastane yönetimi, sorunlarını aktardı. Hastane yönetimi, Etlik'te bulunan SSK polikliniklerinin arkasında bulunan alana büyük ve modern yeni bir hastane yapılabileceğini belirterek, projeyi Kapusuz'a iletti. Salih Kapusuz da, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile görüşerek, projenin kabulünü sağladı.

Sabah
ankara'da
hasteneler
etlik'e
taşınacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir