Medimagazin logo

SSK Hastaneleri devredildi harcamalar arttı

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, milletvekillerine birer mektup göndererek, SSK’ya bağlı sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinden sonra yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Başesgioğlu, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinden sonra harcamaların 4.2 milyar YTL arttığını kaydetti...
SSK Hastaneleri devredildi harcamalar arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, milletvekillerine birer mektup göndererek, SSK’ya bağlı sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinden sonra yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Başesgioğlu, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinden sonra harcamaların 4.2 milyar YTL arttığını kaydetti...

SSK’YA bağlı kuruluşların Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi nedeni ile ilaç ve tedavi hizmetlerinde 2005 yılı itibariyle 4.2 milyar YTL artış meydana gelmesi öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, meydana gelecek artışın Başbakanlığa bildirildiğini açıkladı. Sağlık hizmetlerinde oluşacak bu açık Hazine tarafından karşılanacak.

VEKİLLERE MEKTUP

ÇALIŞMA ve Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK’ya bağlı sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinden sonra yaşanan gelişmeler hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Bütün milletvekillerine özel olarak mektup gönderen Başesgioğlu, ‘sayın milletvekilim’ diye hitap ederek şu açıklamalarda bulundu: ‘SSK’ya bağlı sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi nedeni ile, sigortalı ilaçlarının sözleşmeli eczanelerden karşılanması ve tedavi hizmetleriyle, harcamalarda yaklaşık 4.2 milyar YTL’lik artış meydana geleceği, Bakanlığımız kordinasyon kurulu tarafından Başbakanlığa bildirilmiştir.

AÇIK HAZİNE’DEN...

‘BU itibarla 2005 yılı 8 aylık fiili, 4 aylık tahmini nakit akım tablosunda kurumumuzun 22,4 milyar YTL geliri, 31 milyar YTL gideri olacağı tahmin edilmektedir’ denildi. Başesgioğlu’nun milletvekillerine gönderdiği mektupta, özellikle gelir ve gider arasındaki 8.4 milyar YTL’lik farka dikkat çekilerek, bu farkın da Hazine müsteşarlığı tarafından karşılandığı vurgulandı. Başesgioğlu, ‘Hazine tarafından karşılanan fark için, 5 milyar YTL alınmıştır. 3.6 milyar YTL de alınacağı tahmin edilmektedir’ denildi. 2004 yılı sağlık harcamaları için 6. 405.528.000 YTL’lik ödeme yapıldığı belirtilen mektupta, ‘2005 yılının ilk sekiz ayı dikkate alındığında 8.621.897.000 YTL sağlık gideri yapılacağı ve 2004 yılına göre, 2.216.369.000 YTL artış olacağı tahmin edilmektedir. Ancak hastanelerin devri sonrası, Sağlık Bakanlığı’nca faturaların tam olarak gönderilmemesi ve serbest eczane faturalarının, yapılan sözleşme gereğince 45 günlük süre içerisinde ödenmesi nedeniyle, mayıs ayında ödemelerin başladığı dikkate alındığında, toplam sağlık harcamalarında tam olarak 2.2 milyar YTL’nin üzerinde bir artış öngörülmektedir’ denildi.

ARTIŞ DEVAM EDER

ÇALIŞMA Bakanı Başesgioğlu, mektubunda, bu artışın hangi gerekçelerden kaynaklandığını da açıkladı. Kanun gereği, kurum sağlık birimlerinin, Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi sonrası gerek sağlık tesislerine ve eczanelere ulaşım kolaylığının talep artışını yarattığını söyleyen Başesgioğlu, ‘Ayrıca, hekimlerin ilaç yazma alışkanlıkları gibi ölçülemeyen faktörler bulunması nedeniyle gelecek 5 yılda sağlık harcamalarında ne kadar artış olacağı hesaplanamamaktadır’ dedi.

KAYNAK SIKINTISI

BAŞESGİOĞLU, devir ile ilgili kanunun getirdiği yeni kaynak ihtiyacının nasıl karşılanacağının da belirsiz olduğunu belirterek, ‘Kaynak yaratma durumu, IMF ile yapılan yapılan müzekerelerde dikkate alınıp, alınmayacağı bilinmemekte olup, kurumun finansmanı Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanıyor’ dedi.

Star
ssk
hastaneleri
devredildi
harcamalar
arttı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir