Medimagazin logo

SSK'lı kuyruğu özel hastanelere taşındı

SSK'lı hastalar artık tüm sağlık sorunlarını sayıları 2 bin 247'ye ulaşan anlaşmalı özel hastanelerde çözüyor. Bazı hastaneler 2 ayda 20 binin üzerinde SSK'lıyı muayene etti.
SSK'lı kuyruğu özel hastanelere taşındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK'lı hastalar artık tüm sağlık sorunlarını sayıları 2 bin 247'ye ulaşan anlaşmalı özel hastanelerde çözüyor. Bazı hastaneler 2 ayda 20 binin üzerinde SSK'lıyı muayene etti.


Yıllardır yoğunluk nedeniyle SSK kapılarında çile çeken hastalar, bugünlerde özel hastaneler tarafından el üstünde tutuluyor. SSK Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde anlaşmalı olduğu özel hastane sayısını 2 bin 247'ye çıkarması üzerine hastalar sıra beklemeden tedavi olma imkanı buluyor. Vizite kağıdı ve sevk almadan özel hastanelerde muayene olma şansı bulan hastalar, en geç bir hafta içerisinde muayeneden ameliyata kadar her türlü sağlık sorunu çözebiliyor. Özel hastanelere başvuran hastalar, aynı gün ya da en geç iki gün sonrasına randevu alabiliyor.


REKLAM YARIŞI BAŞLADI
Özel hastanelerde yoğunluk en çok kalp cerrahisi, kardiyoloji, göz, yoğun bakım, tomografi ve MR birimlerinde yaşanıyor. Hasta yoğunluğunu karşılamakta güçlük çeken hastaneler, hekim ve personel sayısını 2-3 katına çıkarıyor. Günlük hasta sayıları 100'ü aşan bazı hastaneler iki ayda 20 binin üzerinde SSK'lıya baktıklarını açıklıyor. Hastaların yoğun ilgisi üzerine özel hastanelerin reklam ve afişlerle hasta yarışına girdiği görülüyor. Afiş ve billboard'larla hizmetlerini duyuran hastaneler, reklamlarla hasta kazanmaya çalışıyorlar. Özel hastanelerin şimdiki hedefi ise Bağkur... SSK'lı hastalardaki artış, ücretli hasta sayısının düşmesine de neden oldu. Daha önce parayla muayene olabilen hastalar, şimdi sağlık karneleriyle hastanelere başvuruyor.

Yeni hizmet sigorta sektörünü de etkiledi. SSK hastalarından ücret farkı talep edilmesi durumunda bu farkı sigorta şirketleri karşılıyor. Bu da sigorta şirketlerinin daha düşük primlerle sağlık poliçesi satmaya başlamasına neden oldu. Bahçelievler Medicana Hospital'da kardiyovasküler cerrahi, kardiyoloji, genel cerrahi, beyincerrahisi, üroloji, yoğun bakım ve ortopedi birimlerinde SSK'lılara sevksiz hizmet veriliyor. Yakında diğer birimlerde de anlaşmalarının onaylanacağını belirten Genel Koordinatör Prof. Dr. Bülent Tekinsoy, günlük hasta sayılarının 80'i aştığını belirterek, hastalardan SSK'nın yaptığı ödeme dışında ücret farkı almadıklarını söyledi.

Tekinsoy şöyle konuştu: "SSK'lı hastalar artık insana yaraşır bir şekilde sağlık hizmeti alabiliyorlar. Kardiyoloji ve kardiyovasküler cerrahide anlaşmamız yılbaşından beri var. O zaman bir fark alınıyordu. Yönetmelik değişikliğinden sonra şimdi hiçbir fark almıyoruz. Eskiye oranla hasta sayıları 2-3 kat artmış oldu. Yaklaşık 2-3 gün içinde randevu veriliyor.'


BİR HAFTADA AMELİYAT
SSK ile ilk anlaşma yapan hastanelerden biri de Medikal Park Hospital. Hastanın bir hafta içinde tüm tedavisinin tamamlandığını anlatan Genel Müdür Reha Özkaya, 20 marttan bu yana 20 binin üzerinde hasta baktıklarını, 2 bin hastayı ise ameliyat ettiklerini söyledi. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi, çocuk cerrahisi, göz ve ortopedi bölümleriyle hizmet veren Göztepe Özel Şafak Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Levent Öztan, "Hasta sayısında artış var ama yoğunluğun olmamasına özen gösteriyoruz. Eskiden gece gelen bir beyin anevrizma hastası sevk ediliyordu ve bu sürede ilk yarım saatlik çok önemli saat yitirildiğinden hastaların bir kısmı kaybediliyordu. Şimdi hayatları kurtarılıyor" diye konuştu. Kadıköy Vatan Hastanesi Genel Koordinatörü Baki İtez ise 20 birimde anlaşma yapmak üzere SSK'ya dosya hazırladıklarını belirterek, prosedürden şikayetçi oldu: "SSK onlarca belge istiyor."

Sabah
ssk'lı
kuyruğu
özel
hastanelere
taşındı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir