Medimagazin logo

Kızından doktor babaya başarılı organ nakli

Avrupa ülkeleri yerine karaciğer nakli olmak için Türkiye’de Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ni tercih eden Kosovalı kardiyoloji uzmanı 56 yaşındaki Ramadan Myrtaj ile kendisine organ veren tıp fakültesi öğrencisi kızı 24 yaşındaki Arnisa Myrtaj önceki gün ameliyat edildi
Kızından doktor babaya başarılı organ nakli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Avrupa ülkeleri yerine karaciğer nakli olmak için Türkiye’de Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ni tercih eden Kosovalı kardiyoloji uzmanı 56 yaşındaki Ramadan Myrtaj ile kendisine organ veren tıp fakültesi öğrencisi kızı 24 yaşındaki Arnisa Myrtaj önceki gün ameliyat edildi.

KENDİLERİNİ Türk hekimlerine emanet eden ve nakil öncesi verdikleri röportajda Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ndeki doktorlara çok güvendiklerini belirten baba-kız Myrtaj’ların ameliyatı 9 saat sürdü. Ameliyatı Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığında Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper ile Doç. Dr. Sezgin Ulukaya’dan oluşan ekip gerçekleştirdi. Ameliyatla genç kızdan alınan karaciğer parçası babasına nakledildi. Baba- kız geceyi yoğun bakımda geçirdi. Dün sabah ise Arnisa Myrtaj servise alındı.

HER ŞEY YOLUNDA BABA

Servise çıkmadan önce yattığı sedye ile yoğun bakımda kalan babasının yatağının yanına götürülen Arnisa Myrtaj, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

El ele tutuşup her şeyin yolunda olduğunu belirten baba-kız Myrtaj, doktorlarına teşekkür etti. Yoğun bakımdan çıkarılırken hem sınıf arkadaşı, hem de nişanlısı olan doktor adayı Blerim Arifi tarafından öpücüklerle kutlanan Arnisa Myrtaj, babasını yaşatma sevincini DHA ile paylaştı. Arnısa Myrtaj, ‘Babam da ben de çok iyiyiz. Doktorlarımız çok iyi, hepsine çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

Hürriyetim / Nesrin COŞKUN/İZMİR (DHA)
kızından
doktor
babaya
başarılı
organ
nakli
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir