Medimagazin logo

Yeni TCK hekimlik pratiği ile ilgili ağır yaptırımlar içeriyor

Tokat Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Bayburtlu, 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren yeni TCK'nın hekimlik pratiği ile ilgili ağır yaptırımlar içerdiğini, bunun hekim camiasını ciddi anlamda tedirgin ettiğini ifade etti
Yeni TCK hekimlik pratiği ile ilgili ağır yaptırımlar içeriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tokat Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Bayburtlu, 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren yeni TCK'nın hekimlik pratiği ile ilgili ağır yaptırımlar içerdiğini, bunun hekim camiasını ciddi anlamda tedirgin ettiğini ifade etti.


Yeni TCK ile ilgili olarak Ankara Üniversitesi'nden Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hamit Hancı'nın katıldığı ve 85 hekimin iştirak ettiği bir toplantı düzenleyen Tokat Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Bayburtlu, toplantı sonrasında konuyu değerlendirdi. Dr. Bayburtlu, yeni TCK taksirli suçların oluşumu için dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı gibi eskiye oranla çok daha soyut bir kriter geliştirmiş olduğunu öne sürerek, "Hekim istenmeyen bir olay başına geldiğinde, nasıl ve ne şekilde bu yükümlülüğüne aykırı hareket etmediğini ispatlayacaktır. Böylesine soyut bir kriter, hekimlerin daha kolay suçlanmaları ve yargılanıp ceza almalarının yolunu açacaktır. Bu durum, hekimlerin ölüm ve sakatlık riski bulunan girişimleri uygulamaktan kaçınmalarına yol açacaktır. Bunun sonucunda binlerce hasta, hak ettikleri tedavileri alamama durumu ile karşı karşıya kalarak mağdur olacaktır. Yeni TCK'nın 21. maddesinde yer alan 'olası kast' ile ifade edilen suçların, tıp meslekleri için öngörülmüş olması da kabul edilemez bir düzendir" dedi.
Bayburtlu, Tokat Tabip Odası hekimleri bilinçlendirmek için yeni TCK ile ilgili bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.


İHA/memurlar.net
yeni
tck
hekimlik
pratiği
ile
ilgili
ağır
yaptırımlar
içeriyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir