Medimagazin logo

Başhekim'den uyarı ve isyan

Vatandaşa: Erken başvuranlardan ölen yok WHO'ya: Laboratuvara acil ihtiyacımız var
Başhekim'den uyarı ve isyan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Vatandaşa: Erken başvuranlardan ölen yok WHO'ya: Laboratuvara acil ihtiyacımız var


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, kuş gribi vakalarında kendilerin erken başvuran hiç bir hastanın kaybedilmediğini belirterek, ölen Koçyiğit kardeşler ve Fatma Özcan'ın 5 ile 10 gün arasında bir gecikmeyle geldiğini söyledi. Erken başvuran Sümeyye ve Nesibe Mamuk'u örnek gösteren Şahin, "Erken başvurduğu için tedavileri yapıldı ve taburcu edildi" dedi.
Şahin şunları söyledi:

"Kuş gribinden korkalım, ama ondan çok ihmalden korkmamız gerektiğini duyuralım. Erken gelenlerde kaybettiğimiz vaka yok. Gecikmenin hayati yönden önemli bir riski var."

İngilizce de anlattı
Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) gelen uzmanların bölgede ve hastanede incelemelerde bulunduğunu ancak kendilerinden sadece bilgi desteği aldıklarını söyleyen Şahin, örgüte şu çağrıda bulundu:
"Biz Dünya Sağlık Örgütü'nü, bölgede referans bir sağlık ünitesi kurmaya ve bu tür hastalara anında müdahale edebilecek olan laboratuvar için Ankara ve İstanbul'a numune göndermek zorunda kalmayacak bir merkez konusunda ikna etmeye çalışıyoruz. Bu konuda olumlu cevap alamadık. Sadece bilgi aldık. Bir yıl, 6 ay sonra kurulacak laboratuvarın bir önemi yok. Bir an önce kurulmalıdır."

Şahin, basın toplantısını izleyen yabancı gazetecilere de İngilizce açıklamada bulundu.

Milliyet
başhekim'den
uyarı
ve
isyan
Yorum (4)
ali gel
harika bir yorum. aklın yolu bir. aklın yolunu devlet hastaneleri buluyor doktordan işletmeci-idareci olmayacağını anlayıp iki fonksiyonu ayırdılar. şimdi ya üniversiteler de aklın yoluna gelecek ya da hastaneleri iflas edip ellerinden gidecek
1
Cevapla
selçuk geyveli
Bu konuda önce Yök günü ve dünyayı iyi okucak. Bilim yapacak insanı,.. elini kolunu,yönetmelikler,mevzuat ve ekonomik sıkıntılardan korumalı. Ekonomi olmadan bilim olamaz. Olsada tesadüfen olur ve ticarileşemez. İnsanlık yararına kullanılamaz. Bilim insanını,kendi akademik konu dışında sorumlu kılmak ,haksızlıktır.
1
Cevapla
ahmet faruk soran
Sayın hocam,bildiğiniz gibi 2547 sayılı yasanın 16 maddesinde dekanların görev ve sorumlulukları belirtilmiştir.Bunların arasında ekonomi yoktur bu nedenlede ekonomi ile ilğilenecek dekan yardımcısına da ihtiyaç olmamaktadır.Tıp fakültesi hastanesi ise rektöre bağlı bir işletmedir ve rektör yardımcılarından birinin ekonomi ile ilgili olan öğretim üyelerine bağlanmasında yarar vardır.Bu şekildeki bir uygulamadan ancak hastanelerin işletilmesinde kara geçilebilir.
0
Cevapla
İ.ÜNAL SERT
Sayıb Meslektaşım. Değerli görüşüne tamamen katılıyorum. Sayın meslektaşım Amerikayı yeniden binlerce defa keşfetmekten neticede yerimzde saymak değil geri geri gidiyoruz. Sizin bahsettiğiniz konuyu 1994 yılı YÖK da yapılan Tıp Fakülteleri dekanlar konseyinde şahsen gündeme getirdim. Raporlar yazıldı. Nereden mi biliyorum? Alman yadan. 1983 de ihtisasımı bitirerek döndüm.Gerçekten yıllardır hem üni versitelerde hem hastanelerde uyguladıkları sistemin hayranı oldum ÜNİVERSİTELer: Yönetimde iki kısma ayrılıyor 1- Akademik kısmı yöneten REKTÖR 2- Finans, maliye ekonomik kısmı yöneten ve üniversite kime bağlıysa ,devlet,kilise vs tarafından atanan uzman ekonomistler.PROREKTÖR Hastanelede bu şekilde. 1- Baş hekim sembolik , bilimsel, tıbbi direktör 2- Maliişleri yine uzman ekonomist yönetir. Akademik Rektörler her iki sene için ayrı fakültelerin belli kriterleri taşıyarak aday kadroları oluşturulan profesörler arasından senato tarafından seçilir. Vs. İşte yıllardır bağırıp duyurmaya çalıştığımız SİSTEM BU. Size de teşekkürler ama ilgili ve bu işi yapması gerkenler duymnuyorlar okumuyorlar yazık bu ülkeye . SAYGILARIMLA Prof. Dr. i.ünal SERT - KONYA
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir