Medimagazin logo

Gümüşhane'de her hekime bir poliklinik

Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan ek poliklinikler düzenlenen törenle hizmete açıldı
Gümüşhane'de her hekime bir poliklinik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan ek poliklinikler düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, "Hastane köşelerinde çok sıkıntılar çektik, hasta kuyruklarında çok bekledik" dedi.
Sağlık Bakanlığı'nca başlatılan 'Her hekime bir poliklinik' kapsamında Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne yaptırılan ek poliklinikler Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Milletvekili Sabri Varan, kurum amirleri ve hastane çalışanlarının katıldığı törenle açıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Karaduman, ek polikliniklerin 200 milyar liraya mal olduğunu, bu miktarın yüzde 50'sinin döner sermayeden, yüzde 25'inin genel bütçeden ve kalan yüzde 25'inin de hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığını söyledi.


Sağlık Müdürü Ömer Yıldız ise sağlık hizmeti veren kurumların birleştirilmesi ile yaşanan yoğunluğun ek polikliniklerin yapılması ile giderildiğini ifade etti.


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, aile hekimliği uygulamasında üç ille birlikte Gümüşhane'nin pilot il seçildiğini belirterek, 100 yataklı Kelkit Devlet Hastanesi'nin de ihale aşamasına geldiğini kaydetti.


Gümüşhane'de sağlıkta dönüşüm projesinin yaşandığını belirten Vali Veysel Dalmaz ise "Hastane köşelerinde çok sıkıntılar çektik, hasta kuyruklarında çok bekledik. Artık bunlar tarihe karıştı. Hasta insanımız hastaneye bir umut için geliyor, şifa arıyor. Gelen şifa bulacaktır, beklemeyecektir, sıkıntı çekmeyecektir. Gümüşhane Devlet Hastanesi yeterliliğini ispat etmiştir. Aile hekimliğinin de başlaması ile çok daha rahat bir ortama kavuşacağız" dedi.


Törende daha sonra polikliniklerin yapımına destek olan hayırsever vatandaşlara Vali Dalmaz ve Milletvekili Varan tarafından plaket verilerek, kurdele kesildi.

İHA
gümüşhane'de
her
hekime
bir
poliklinik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir