Medimagazin logo

Muayene edilen hasta sayısı yüzde yüz arttı

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra sağlık ocaklarının verimliliği yüzde 100'e varan oranlarda arttı.
Muayene edilen hasta sayısı yüzde yüz arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinden sonra sağlık ocaklarının verimliliği yüzde 100'e varan oranlarda arttı.

Yeşil kartlı ve SSK'lılara sağlık ocaklarında tedavi olma yolu açılması büyük hastanelerin yükünü hafifletti. Uygulama ile vatandaşlar küçük rahatsızlıkları için uzak mesafelerdeki hastanelere gitmek yerine yaşadıkları semtteki sağlık ocaklarını tercih etmeye başladı. Daha önce bir ilaç yazdırmak için dahi hastaneye gitmesi gereken vatandaş düzenleme sayesinde zaman kaybından kurtuldu. Birer semt polikliniğine dönüştürülen sağlık ocaklarında, muayene, tedavi ve her türlü laboratuvar hizmetleri veriliyor. Bazı sağlık ocakları ise yataklı hizmet verebilecek donanıma kavuşturuldu. Adana'da 143 sağlık ocağında geçtiğimiz 2004 yılında toplam 2 milyon 328 bin 41 kişiye poliklinik hizmeti verilirken, bu sayı 2005'in ilk dört ayında 1 milyon 197 bin 917 kişiyi buldu. Yıl sonuna kadar sağlık ocaklarından tedavi hizmeti alanların sayısının 3 milyon 600 bine ulaşması bekleniyor.

Türkiye'de 6 bin 146 sağlık ocağında aktif 12 bin 128 muayene odası mevcut. Adana'da 135 sağlık ocağı faaliyet gösteriyor. Adana'da faaliyet gösteren sağlık ocağındaki oda sayısı 2003'te 135 iken, bu rakam 2005'te 320'ye çıkartıldı. Bu yıl toplam kapasitesi 120 muayene odalı 40 sağlık ocağının daha açılması planlanıyor. Eylül ayında 4 yeni sağlık ocağı devreye girecek. İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Kadir Çağlar Çatak, sağlık ocaklarında iyileştirme çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. Bu çerçevede her doktora bir muayene odası vermeyi hedeflediklerine dikkat çeken Çatak, tüm ünitelerde otomasyon altyapısı kurduklarını, hastaların bilgilerini bilgisayardan takip edeceklerini söyledi.

Sağlık Müdürlüğü Sağlık Ocakları Şube Müdürü Dr. Ahmet Yücel Çomu da, birinci basamak sağlık hizmeti veren ‘ocakların' daha fonksiyonel hale geldiğini söyledi. Adana'da sosyal güvenceye sahip nüfusun yarısının SSK'lılardan oluştuğunu ifade eden Çomu, “Devlet yeşil kartlıların ilaç parasını ödüyor. Hastalanan her yeşil kartlı hasta, yakınındaki sağlık ocağında muayene olup, bir eczaneden ilaç alabiliyor.” şeklinde konuştu.

Zaman
muayene
edilen
hasta
sayısı
yüzde
yüz
arttı
Yorum (1)
hikmet yılmaz
Değerli hocam, Yazınız çok öğretici ve düşündürücü. teşekkürler. sağlık dileklerimle selamlarım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir