Medimagazin logo

Sosyal Güvenlik Kanunu protesto edildi

İstanbul'da, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu protesto edildi
Sosyal Güvenlik Kanunu protesto edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul'da, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu protesto edildi.


KESK, DİSK, Türk-İş İstanbul Şubeleri, İstanbul Tabip Odası, TMMOB ve bazı parti üyeleri, Çağlayan'daki parkta toplandı.

“Herkese sağlık, sosyal güvenlik hakkı için birleşik mücadele” yazılı pankart açan gruptakiler, Piyalepaşa Bulvarı boyunca çeşitli sloganlar atarak, AK Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

Geniş güvenlik önlemleri alınan parti binası önünde oturarak slogan atan grup adına, İstanbul Tabip Odası temsilcisi Dr. Osman Öztürk açıklama yaptı.

Öztürk, sosyal güvenlik kurumlarının aynı çatı altında toplanmasının çalışanlar için hiçbir kazanım getirmediğini öne sürerek, şunları kaydetti:

“Bu yasayla kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı 65'e çıkarılmaktadır. Daha önce 5 binden 7 bine çıkarılan prim gün sayısı, şimdi de 9 bine çıkarılmaktadır. Prim tavanı yüzde 33 daha artırılmaktadır. En büyük kayıp ise emekli maaşlarının daha da düşürülmesidir. Halen sosyal güvenlik kurumlarına prim ödeyenlerin çocukları, sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanmaktadır. Çıkarılmak istenen yasaya göre ise koruma, bakım ve rehabilitasyon altındaki çocuklara ücretsiz bakılacağı, diğer tüm çocukların kullanacağı ilaç ve araçların ücretli olacağı belirtilmektedir. Bu tasarı yasalaşırsa, genel sağlık sigortasını ödeyemeyen herkesin malına, ürününe el konulacağı tasarıda yazılıdır. Düzenlemelerin amacı, sağlığı paraya endeksli hale getirmek, piyasaya açarak özelleştirmektir.”
Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Hürriyet
sosyal
güvenlik
kanunu
protesto
edildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir