Medimagazin logo

'Tıp'tan mezun olduktan sonra, Hakkari'ye tayinim çıkarsa şayet, gitmeyeceğime yemin ederim'

Hakkari'deki yerel bir gazetenin köşe yazarı, kente hizmet için gelmeyen doktorları, "Hipokrat yemini" yoluyla gönderme yaparak eleştirdi
'Tıp'tan mezun olduktan sonra, Hakkari'ye tayinim çıkarsa şayet, gitmeyeceğime yemin ederim'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkari'deki yerel bir gazetenin köşe yazarı, kente hizmet için gelmeyen doktorları, "Hipokrat yemini" yoluyla gönderme yaparak eleştirdi.


Günlük yayın yapan Halkın Sesi Gazetesi'nin köşe yazarlarından Hakan Taş, doktorların Devlet Hastanesi'ne atamaları yapılmasına rağmen, göreve başlamayıp istifa etmelerini eleştirdi. Taş, gazetedeki köşe yazısında Hipokrat yemini yoluyla yaptığı eleştirisinde şu ifadelere yer verdi:

"Tıp Fakültesi mezunu olduktan sonra, Hakkari'ye tayinim çıkarsa şayet, isteyerek ve severek gitmeyeceğime, rotasyonla gittikten sonra 10 gün çalışır, 20 gün rapor alacağıma, özel muayeneme gelmeyenle ilgilenmeyeceğime, bakmadığım hastaları Yüksekova İlçesi'ne sevk edeceğime, canım tak ettiği an işi bırakıp istifa edeceğime, Hakkari'ye gelmek isteyen meslektaşlarıma sakın gitmeyin diye nasihatte bulunacağıma, Hakkari'de asla uzun süre kalmayacağıma, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim."


Yazısında okuyucularına da seslenen Taş, "Talihsiz kentimiz tarih boyunca hep doktorsuzluğu yaşadı. Bölgemize gelmek istemeyen, bizi ölüme terk eden doktorları sadece Allah'a havale ediyor, yukarda yazdığım Hipokrat yemini yakıştırmıyorum. İlimiz gelip de içinden gelerek sağlık hizmeti veren ve şu an görevleri başında olan tüm doktorlarımızı da saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

memurlar.net
'tıp'tan
mezun
olduktan
sonra
hakkari'ye
tayinim
çıkarsa
şayet
gitmeyeceğime
yemin
ederim'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir