Medimagazin logo

Öğretim elemanı atanmasına durdurma

Danıştay 8. Dairesi, öğretim elemanlarının açıktan atanmasında Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan izin alınmasını öngören Başbakanlık düzenlemesinin yürütmesini durdurdu
Öğretim elemanı atanmasına durdurma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Danıştay 8. Dairesi, öğretim elemanlarının açıktan atanmasında Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan izin alınmasını öngören Başbakanlık düzenlemesinin yürütmesini durdurdu.

Dairenin kararında, bilimsel özerkliğe sahip yükseköğretim kurumlarının öğretim üyeleriyle öğretim üye yardımcıları arasında bilimsel amaç ve ilkeleri yönünden ayrım düşünülemeyeceği belirtildi.

Geçmiş yılların bütçe kanunlarında da yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin atanmasına kısıtlamalar getirildiği anımsatılan kararda, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından bu uygulamaların hukuka aykırı olduğu yönünde kararlar verildiği ifade edildi.

Kararda, kadro sınırlaması dışında tutulan öğretim üyelerine yönelik yaklaşımın, aynı konumdaki öğretim üye yardımcıları için de gösterilmesinin eşitlik ve tutarlılığın gereği olduğu vurgulandı.

Üniversitelerin yetkili organlarının, kamu görevinin gereklerini ve bilimsel gereksinimlerini gözeterek özerklik anlayışı içinde hareket edeceklerine işaret edilen
kararda, ''tersi yaklaşımlara karşı yargı yolunun varlığında kuşku bulunmadığı'' da kaydedildi.

Danıştay 8. Dairesi, 5277 sayılı 2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu'nun atamalarla ilgili düzenlemelerinin Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla yüksek mahkemeye götürülmesine ise CHP bu yasanın iptali istemiyle dava açtığı için gerek görmedi.

Mynet
öğretim
elemanı
atanmasına
durdurma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir