Medimagazin logo

Özel sağlık sektörü birleşti

Özel sağlık sektöründeki kalite ve standardizasyon sorununu aşmak için hükümetten gelen talep üzerine sayıları 10’u aşan dernekler ÖHSAD adı altında birleşti
Özel sağlık sektörü birleşti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı istedi, özel hastaneler ve sağlık kuruluşları birleşti...


Özel sağlık sektöründeki kalite ve standardizasyon sorununu aşmak için hükümetten gelen talep üzerine sayıları 10’u aşan dernekler ÖHSAD adı altında birleşti. Özel sağlık sektörünün yüzde 80’ini temsil eden dernek, sorunların çözümü için politika geliştirilmesine katkıda bulunacak.


Türkiye’de özel sağlık sektöründeki dağınık yapılanmayı, denetim problemlerini aşmak, kaliteli hizmet üretmek ve bir standart oluşturabilmek için 850 kurum biraraya gelerek Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (ÖHSAD) ismiyle dernekleşti

Yürürlüğe girecek Genel Sağlık Sigortası kapsamında hükümetin özel sağlık sektöründen de hizmet satın alma isteği bu birleşmede önemli rol oynadı. Sağlık Bakanlığı özel sağlık sektöründe 10’u aşan sayıda dernek olması nedeniyle muhatap bulma zorluğu yaşadı. Bakanlık özel hastane ve sağlık kuruluşlarından hizmet satın alma yelpazesini genişletmek için mümkün olan en geniş katılımla bir dernek kurulmasını talep etti.

Bakanlığın bu talebi üzerine İstanbul’daki Özel Hastaneler Derneği ile, Sağlık Kuruluşları Derneği arasında uzun süren bir diyalog süreci yaşandı. Bu iki büyük derneğin anlaşmasıyla Ankara, İzmir ve Bursa’daki dernekler de aynı çatı altında olma kararı aldı.

Merkezi İstanbul’ da olan OHSAD’ ın Yönetim Kurulu Başkanlı’ğına Dr. Muharrem Usta (Medical Park Hospital) seçildi. Yönetim Kurulunda yer alan diğer isimler ise şöyle:
Dr. Azmi Ofluoğlu (Universal Hospital Group), Dr. Mücahit Atmanoğlu (Florence Nightingale Hastaneleri), Yaşar Yıldırım (International Hospital), Mehmet Ali Aydınlar (Acıbadem Sağlık Grubu), Dr. Turgut Göksoy (Göksoy Hastanesi), Dr. Lütfi Öte (Özel Akdeniz Hastanesi), Dr. Zeki Bayraktar (Pendik Hastanesi), Dr. M. Gürhan Bilgiç (Avcılar Hospital), Dr. Ömer Güzel (Biruni Laboratuvarları), Dr. Mahmut Akdoğan (İzmir Şifa Hastanesi), Dr. Aysun Küçükel (Ankara Güven Hastanesi), Dr. Beyzade Özkahraman (Yaşam Hastanesi), Dr. Kemal Attila (Sistem Tıp Merkezi/Adana), Dr. Sedat Azak (Gaziosmanpaşa Hastanesi).

OHSAD Yönetim Kurulu derneğin kuruluş amacı, hedefleri ve faaliyetlerini 31 Mayıs tarihinde yapacağı basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak.



NTV-MSNBC
özel
sağlık
sektörü
birleşti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir