Medimagazin logo

SSK :Boş binalar satılacak

Boş duran SSK binalarına ilişkin YDK'nın raporunu yanıtlayan başkanvekili Ersoy, 'Olası bir hastane yapımı için boş tuttuk. Artık ya kullanacağız, ya satacağız' dedi
SSK :Boş binalar satılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Boş duran SSK binalarına ilişkin YDK'nın raporunu yanıtlayan başkanvekili Ersoy, 'Olası bir hastane yapımı için boş tuttuk. Artık ya kullanacağız, ya satacağız' dedi


Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), boş binalarını satışa hazırlanıyor. SSK Başkanvekili ve Sigorta İşleri Genel Müdürü Sait Ersoy, olası bir hastane yapımı için boş tuttukları binalara, artık hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devri sonrası ihtiyaç kalmadığını, bu binaları satış, kiralama, takas gibi yollarla değerlendireceklerini söyledi.
SSK'nın 27 boş binası bulunduğu ve bunların çürümeye başladığına ilişkin Yüksek Denetleme Kurulu (YDK) raporuyla ilgili soruları yanıtlayan Ersoy, SSK'nın geçmişte, sık sık yeni sağlık tesisine ihtiyaç duyduğunu, ancak özellikle büyük şehirlerde boş bina ve arsa bulmanın mümkün olmadığını anlattı. Ersoy, bu gerekçeyle bazı binaların ve arsaların, "Yarın bir gün ihtiyaç olur diye" boş tutulduğunu belirtti. Ancak hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devriyle bu gereksinimin ortadan kalktığını ve satışı için çalışma başlattıklarını kaydeden Ersoy, "Ama devlette bir şeyi bugün satışa çıkarıp, yarın satmak olmuyor. Kamu İhale Yasası'na göre ihale prosedürü altı ay sürüyor" dedi.

Beşiktaş Vişnezade'deki 10 katlı binanın da aralarında yer aldığı yedi bina için satış kararı aldıklarını ve bakanın da onayladığını açıklayan Ersoy, ilk etapta bu binalar için ihaleye çıkılacağını söyledi. Ersoy, kiralık binada bulunan Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün de Çankaya Belediyesi İmar Müdürlüğü'nce kullanılan ve tahliye edilen SSK binasına taşınacağını belirtti.

Ersoy, 1996'da termal tesis olarak 25 yıllığına kiralanmasına karşın halen boş duran Nevşehir Kozaklı'daki Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Merkezi'ni Sağlık Bakanlığına devrettiklerini kaydetti. 3 milyon YTL onarım ihtiyacı doğan tesisin, yapımının yanlış olduğunu öne süren Ersoy, önümüzdeki dönemde bir tek bina ve arsayı bile boş tutmayacaklarını, ihtiyaç duyduklarını kullanacaklarını, diğerlerini de satış, kiralama veya takas yapacaklarını söyledi.

Radikal
ssk
:boş
binalar
satılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir