Medimagazin logo

Van'da ''kuş gribi'' bir can daha aldı...

Van'da kuş gribi şüphesiyle tedavi altında bulunan Fatma Özcan yaşamını yitirdi
Van'da ''kuş gribi'' bir can daha aldı...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van'da kuş gribi şüphesiyle tedavi altında bulunan Fatma Özcan yaşamını yitirdi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde "kuş gribi" şüphesiyle tedavi gören hastalardan 12 yaşındaki Fatma Özcan hayatını kaybetti. Kardeşi 5 yaşındaki Muhammet Özcan’ın ise yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor.

Ölen Fatma Özcan ve kardeşi Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nden kuş gribi şüphesiyle Van'a getirilmiş ve tedavi altına alınmıştı.

BAŞHEKİM, 'DURUMLARI AĞIR' DEMİŞTİ

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, solunum cihazına bağlı olan Fatma Özcan’ın durumunun kardeşine göre daha ağır olduğunu kaydetmişti.

Bugüne kadar 347 hastanın "kuş gribi" şüphesiyle hastanelerine başvurduğunu, bunlardan 76’sına ayakta koruyucu tedavi uygulandığını söyleyen Şahin, "kuş gribi" şüphesiyle tedavi altına alınan hastalardan 45’inin taburcu edildiğini bildirdi. Hastanede Fatma Özcan'ın yaşamını yitirmesinden sonra 18’i çocuk 28 kişinin tedavi altında tutuluyor.

SABAH 5 HASTA DAHA TABURCU EDİLDİ

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Erçetin ailesinden 5 kişi bu sabah taburcu oldu.


Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ne bağlı Göldüzü Köyü’nde, 10 gün önce tavuk yedikten sonra rahatsızlanmaları üzerine "kuş gribi" şüphesiyle hastaneye kaldırılan Handan (14), Hasan (11), Cemile (5), Hüseyin (6) ve anne Aysel (31) Erçetin, taburcu edildi.

Böylece "kuş gribi"şüphesiyle YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan hastalardan 45’i taburcu edilmiş oldu.


Milliyet

van'da
''kuş
gribi''
bir
can
daha
aldı...
Yorum (10)
i.aydın
23 yıllık hekimim.. aldığım paraya bakmaksızın 1. basamağın hemen her türünde çalıştım.. hiç ek iş yapmadım.. çoğunlukla aldığım maaş ya da para astsubay ve öğretmen düzeyindeydi.. yaptığım işin öneminden dem vurmayacağım.. aldığım sorumlulukların yaşadığım sıkıntıların boyutlarından da.. kimseyi incitmek rencide etmek amacında da değilim.. sadece bir hekimin ne işe yaradığını düşünün .. 1. basamaktaki 2. basamaktaki.. 3.basamaktaki hiç farketmez -çünkü hepimiz fonksiyonu çok farklı- .. üzerindeki baskıyı ve buna dayanma gücünü veren şeyi bir düşünün.. bir de insan olduğunu.. duyguları sinirleri beklentileri olan bir insan..
0
Cevapla
Halim Harap
Çok iyi gidiyor. Sağlık Ocağı tabelası kalktı, ASM yazan tabelalar asıldı. Başka?
0
Cevapla
haluk öztürk
aile hekimiyim ve aile hekimi sisteminden istifa ettim... nedenlerine gelince a)öncelikle biz burada halkı memnun eden memurlar isek bu çocuğunun her istediğini veren onu memnun eden ama gerçekte çocuğa zarar(çocuğun her istediği onun yararına değildir.) veren ana baba durumuna düştüğüm için istifa ettim.Hasta benden şu ilacı istiyor ben bunu kullanma dediğimde başka bir doktora gidiyor ve benim iyi niyetli haraketim bana maddi kayba yol açıyor artı birde hasta diklenebiliyor. b)devlet hastanesinde herkesin görevi bellidir.ben sağlık merkezinde sağlık çalışanına bir görev versem benim görevim değil diyebliyor.2 yıl sözleşme imzaladığı için bunu söyleyebiliyor. şu anda açık açık bir görev tanımlaması sağlık personeli çin halen yapılmadı.(tek tek ayrıntı olarak ) c)bana verilen sağlık merkezi harcama parası 1500 lira.Oysa tek çalışan bir doktorun sadece çalıştırdığı hizmetli gideri bu kadar.Yani sigortasını ödediğin bir hizmetli aşağı yukarı maliyeti bu kadar.elektrik,su,yakıt,tıbbi malzemeleri ise siz kendiniz aylıktan karşılayacakasınız. en önemlisi bir şey üretemiyorum yani hastanın reçetesini diğer reçteye geçiren doktor konumuna düştüm ve İSTİFA ETTİM. daha az kazansamda başka bir sağlık birimine geçeceğim.
0
Cevapla
Burhan Dağ
SABİM,BİMER,İL MÜDÜRLİKLERİ; Aile Hekimlerinin başında demoklasin kılıcı gibi sallanmakta. Usülsüz dahi olsa hastaların isteklerini yerine getirmez iseniz bir şekilde savunma ve tehditlerle dize getirilip her istenileni yapar hale geliyorsunuz. Aksi halde sistem dışına sizi atıp daha az maaşla aynı pozisyona "görevlendirme" olarak atıyorlar.Şimdilerde ise PDC'de iliniz dolu ise başka ile tayin ile "tehdit" ediliyorsunuz.
0
Cevapla
Murat Demir
Yer olarak kamu binası tutanlar bile milli emlak'ın fahiş kira fiyatları karşısında inlerken gözü açılan mülk sahipleri her sene anormal artışlar talep etmekte aile hekimleri çaresiz kalmaktadır. üstelik sınıflamalarla her sene ödenekleri kırpılırken..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir