Medimagazin logo

Başhekim krizi

Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Talu'nun görevden alınarak, yerine Bahattin ve Huriye Demiricoğlu Hastanesi'nden bir başka doktorun getirileceği bildirildi
Başhekim krizi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Talu'nun görevden alınarak, yerine Bahattin ve Huriye Demiricoğlu Hastanesi'nden bir başka doktorun getirileceği bildirildi.


AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere, Devlet Hastanesi'nde 3 yıldır başhekimlik yapan Orhan Talu'nun yerine bir başka hekimin getirileceğini doğrulayarak, "Bu bir siyasi karardır. Ben Orhan beyin 3 yıldır yaptığı başarılı çalışmaları takdirle karşılıyorum. Çanakkale Devlet Hastanesi'ne büyük emekleri geçmiştir. Ancak şunun da açıkça bilinmesi gerekir; bizler Bahattin ve Huriye Demircioğlu Hastanesi ile Çanakkale Devlet Hastanesi'ni bayram sonrasında birleştiriyoruz. Bu sebeple de tek hastane ve tek başhekim konusunda ısrarlıyız. Böylece iki hastanenin birleştirilmesinin ardından 2 başhekim zaten olmayacak. Burada 2 hastanenin başhekimi Orhan bey de olabilir, bir başkası da olabilir. Bu konuda kesin bir kararımız da yok" dedi.


Köşdere, Talu'nun yerine, AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş'in de isteğiyle Bahattin ve Huriye Demircioğlu Hastanesi'nde beyin cerrahı olarak görev yapan Kenan Eluz'un getirileceği konusundaki söylentilerle ilgili şunları kaydetti:
"Evet böyle bir şey var. Milletvekilimiz Mehmet Daniş, bana bu doktorun annesinin yakın doktoru olduğunu ve başhekim olabileceğini söyledi. Tabii bu konuda kesin karar verilmiş değil. Birleştirilecek 2 hastanede en iyi hizmeti verecek kişi başhekim olmalı."


Köşdere, Cumartesi günü Çanakkale'ye gelerek bu konuda bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek, "AK Parti kadrolaşıyor diyenler yanılıyorlar. Bu konuda geniş açıklamayı Cumartesi günü Çanakkale'de düzenleyeceğim basın toplantısında yapacağım. Ben bu partinin kurucuları arasında yer alıyorum. Çanakkale'de böyle bir şeye kesinlikle izin vermem ve sonuna kadar bunun karşısında olurum. İlimize en iyi hizmeti verecek olan kişinin her zaman yanında olurum" dedi.


Başhekim Orhan Talu'nun ise, bu söylentilerin ardından bugün istifa edeceği iddia edildi.


İHA
başhekim
krizi
Yorum (12)
Alo!
Bakanlık yetkilileri her zaman olduğu gibi burada da kıvırmaktadırlar.İnatla ortadaki haksızlıkları görmezden gelmektedirler. Ortalamalara bakıpta cerrahi branşlar fazla döner alıyor dahili branşlara bunu dengelemek için vizite puanı veriliyor demek abesle iştigaldir.Bu kadar düz ve aptal bir mantık da olamaz.Bir hastanede birileri hiç çalışmadığı halde ortalamadan döner alabilecek,hatta bu kişiler birden fazla ise norm kadro sayısına göre herbirine ayrı ayrı da döner verilebilecek, Başhekim yardımcılarına da ayrı ayrı ortalamadan döner verilecek ama normal görevini yaptığı halde saçma sapan bir sistemden dolayı bir türlü puan toplayamayan cerrahi branşlar ancak topladığı puan kadar döner alabilecek Yani hiç alamayacak.Oh ne adalet ya! Neden puanı düşük olan uzmanlar da ortalamadan alamıyor?Alması mümkün olsa bile neden norm kadro sayısına göre verilmiyor da o branştaki uzman sayısına bölünüyor.Yoksa her branş için norm kadro 1 olarak mı düşünülüyor? O zaman neden her hastaneye her branştan tek uzman atanmıyor? O zaman ya herkese en az ortalamadan döner verilmeli ya da performans puanı olmayan branşlarada puanı olupta en düşük seviyeden döner alanlarınki kadar verilmelidir.Çünkü onlara verilen dönerler açıkcası bizlerden gaspedilmiş olmaktadır. Kimin parasını kime ve ne hakla veriyorlar. Eğer performans puanları mesleki sorumluluk sigortasında belirlenen risk gurubu katsayısına çarpılarak döner hesabı yapılırsa belki o zaman biraz daha adaletli bir paylaşım olabilir.
0
Cevapla
Hekim
Sayın Dr İbrahim Ersoy, Yazılarınızı dikkatle okuyorum. 'Sağlık Çalışanları'konusuna da yer vermşsiniz. Bizde Refik Saydam Hıfzıssıhha'da sağlık çalışanları oluyoruz. Burası tedavi hizmeti vermiyor hastane değil. Sağlık Bakanlığına bağlı bir kurum. Yapılan çalışmalar multidisipliner bir ekibi gerektiriyor. Burdaki sağlık çalışanları hekim, veteriner hekim, biyolog, kimyager...gibi meslek gruplarından oluşuyor. Burdaki işler bu grubu gerektiriyor. Dünyadaki bu yapıdaki kurumlar da böyle multidisipliner ekiple araştırma geliştirme çalışmaları yürütüyorlar. Ancak döner sermaye ek ödemesinde bu kurumda sadece uzman hekimlere%700 oranında ödeme yapılırken diğerlerine % 150 oranında çok düşük ödeme yapılıyor. Diğerleri denilenler doktora yapmış veteriner hekimleri kimyager gibi gruplarıda kapsıyor. Bunlar çok önemli uluslararası postdoktora çalışmaları yapmış burdada önemli araştırmalar yürüten gruplardır. Uluslararası katılımlarımızda da gördük dünyanın hiçbir yerinde böyle adaletsiz bir uygulama yoktur. O ülklerin çok başarılı olan bu tip kurumlarında multimeslek grupları benzeri oranlarda maaş ve ek ödeme almaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün de uygulaması böyledir. Ben ayrıca yurt dışında post doktora düzeyinde yüksek maaş alarak çalıştım. Ülkeme dönüp bu haksızlığı görünce çok üzüldüm. Sayın Bakanımız bu konuda hiçbir düzeltmede yapmıyor. Sayın İbrahim Ersoy, bu konuyu da yazılarınızda ele alırsanız belki bir çözüm imkanı olabilir ve sizede minnettar kalırız. Saygılarımla
0
Cevapla
ali kerimoglu
sn.Ersoy, sağlık bakanlığının en önemli politikası 2003 den beri ''belirsizlik'' olmuştur. yaptığı tüm değişikliklerde 1 adım öne 2 adım geriye. milleti( sağlık çalışanlarını)bıktırmış, yer yer yıldırmış,böylece kendileri açısından doğru olanı yapmıştır. kendi idarecileri dahil hiçbir kimsede ''Güven'' uyandıramamış,bizleri böyle bir zul'Ü çekmek zorunda bırakmıştır. Sağlıkta değişim diye okyanus ötesi sağlık kuruluşlarının programlarını çeviri yapıp uygulamayı bir marifet saydıkları için kendi çalışanına sağır ve kör olabilmişlerdir.kendilerinden 2 cihanda hakkımı helal etmiyorum
0
Cevapla
ahmet tevfik ozan
UTANGAÇ Sözlerim, gözlerime benzemez Gözlerim, sözlerime... Nasıl anlatsam, bilmem ki?!... ahmet tevfik ozan
0
Cevapla
Dr.Cevdett
İbrahim kardeş. Defalarca yazdık, uzman doktorların moral ve motivasyonu dibe vurmuş durumda.(Aile hekimleri şimdilik durumdan memnun).5 yıl öncesine göre döner sermayelerimiz eridi.Acilde pratisyen hekim kalmadığı için aciller keşmekeş içinde. Aile hekimliği sevdasına aciller önlem alınmadan boşaltıldı.Göz doktoru hemoroidi, genel cerrah konjonktiviti tedavi etmek durumunda.Acile gelen hasta mutsuz, acilde çalışan doktor mutsuz. Velhasılı kelam sağlık çalışanları mutsuzlar ordusu haline geldi maalesef.Bize 5000 tl maaşıda az gördüler.Şikayetimiz yerlerin ve göklerin sahibinedir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir