Medimagazin logo

CHP: TRT'nin bir kanalı kuş gribine ayrılsın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, kuş gribi konusunda hükümetin gereken özeni göstermediğini ileri sürdü, TRT'nin bir kanalının kuş gribine ayrılmasını istedi. Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilememesi için ise erken seçimin şart olduğunu belirtti
CHP: TRT'nin bir kanalı kuş gribine ayrılsın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, kuş gribi konusunda hükümetin gereken özeni göstermediğini ileri sürdü, TRT'nin bir kanalının kuş gribine ayrılmasını istedi. Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilememesi için ise erken seçimin şart olduğunu belirtti.

Özyürek ve CHP MYK Üyesi Zekeriya Akıncı, Kurban Bayramı dolayısıyla, CHP Genel Merkezi'nde DSP, DYP, MHP, BBP ve AKP'nin temsilcilerini kabul etti.

KUŞ GRİBİ KANALI
Özyürek, kuş gribi vakasının kamuoyuna açıklanmasından 15 gün önce görüldüğü yönünde bilgiler olduğunu belirtirken, Başbakanlık'ta kriz merkezi oluşturulmaması ve Bakanlar Kurulu'nun toplanmamasını eleştirdi. Kuş gribiyle ilgili kamuyonunun gereken ölçüde bilgilendirilmediğini ileri süren Özyürek, TRT'nin bir kanalının kuş gribi konusuna ayrılabileceğini söylerken, "En azından böyle bir şey yapılsaydı tek merkezden doğru bilgiler halka ulaştırılabilirdi. Her kafadan bir ses çıkıyor, bunun önüne geçilebilirdi" dedi.

ERKEN SEÇİM ŞART
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini savunan Özyürek, "Sayın Erdoğan'ın önünün kesilmesi için 2006'da seçim olması şart. Zaten bir kere seçim lafı telafuz edildi mi oluyor. Cumhurbaşkanlığı'na Cumhuriyet'un kurum ve kuruluşlarıyla kavgalı olmayan oraya yakışan birinin seçilmesi gerekiyor" dedi.

DSP Genel Saymanı Harun Öztürk, hükümetin kuş gribi konusunda "köy tavukçuluğunu" bitirme gayreti içinde olduğunu ileri sürerken, 2006'da seçim yapılması gerektiğini ifade etti.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal hükümetin "büyük sermayenin emrinde eridiğini" ileri sürerken, kuş gribi konusunda da itlaf sayısının yetersizliğinden yakındı. Uysal, tavuk etinin 70 derecede pişirilip yenmesi durumunda herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirtti.

OSMAN DURMUŞ: "TAVUK VEBASI ON YILLARDIR VAR"
MHP adına CHP'yi ziyaret eden eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş ise kuş gribi konusunda gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtirken, göçmen kuşların Ekim ayında Türkiye'yi terk ettiğini anımsattı.

"Türkiye'de 10 yıllardır tavuk vebası" vardır diyen Durmuş, "Buradaki amaç, köylüleri büyük üreticilere bağlamak" diye konuştu. Durmuş, CHP'den hükümeti "erken seçim" için zorlamasını isterken, "Ülke batıyor, biran önce erken seçime gidilmeli" dedi.

SP: "BAYKAL DA KILDIKTAN SONRA..."
Türkiye'de dini duyguların uzun yıllar istismar edildiğini söyleyen SP'li Ertan Yülek, bu konudaki endişelerini dile getirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın torunlarıyla birlikte Bayram namazı kıldığını anımsatan Yülek, "Artık Sayın Baykal da namaz kılıyorsa, kimsenin bu işi istismar etmemesi lazım" dedi. Yülek, İstanbul Göztepe'ye cami yapılması gerektiğini de ileri sürdü.

AKP'Lİ DENEMEÇ: "KUŞ GRİBİYLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ"
AKP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Denemeç, kuş gribi konusunda hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını belirtirken, "Düşünün kuduz hastalığı var ama köpek besliyoruz. Kuş gribi de öyle bir şey. Bununla yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi.
Sorunun "bilinçlenme" ile aşılabileceğine işaret eden Denemeç, herkesin kendi evinde tavuk yetiştiriciliği yapmaması gerektiğine işaret etti.

Kuş gribi ile kurbanlık hayvanların ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını belirten Denemeç, tavuk üreticilerinin de son olayların ardından sıkıntı içinde olduklarını söyledi.

Milliyet

chp:
trt'nin
bir
kanalı
kuş
gribine
ayrılsın
Yorum (7)
Dr.Cevdett
Geçenlerde genel cerrahide yan dal olarak acil tıp uzmanlığı, göğüs cerrahisi, plastik cerrahi gibi branşları görünce çok şaşırdım. Peki bu branşlar yan dal ise TUS ile ilgili branşa girip uzmanlık yapmış olanlar da yan dal uzmanı mı olacak? Bu işleri kim ve neye göre düzenliyor acaba? Bu konulardan uzmanlık derneklerinin heberi var mıdır?
0
Cevapla
hasan ekim
Tıp mesleği deneyime dayanır. Bir konuda özellikle de cerrahi bir girişimde deneyimi olmayanın o girişimi yapmaması gerekir. Misal verirsek, endovasküler cerrahi girişim konusunda yeterli deneyimi olmayan bir kalp damar cerrahının bu tip girişimleri yapmaması gerekir. Ama bir kalp damar cerrahı da akciğer rezeksiyonunda deneyimli ise bunu yapamazsın denemez. Özellikle transplantasyon yapan genel cerrahlar periferik vasküler cerrahi (Torasik aorta hariç) konusunda deneyimli olabilir. Periferik vasküler cerrahi girişim yapamazsın demek doğru olmaz. Belli bir konuda deneyimi olan bunu yaptığı cerrahi girişimler ve yayınlarla belgeleyen bir hocaya bunu yapamazsın, yaparsan komplikasyon gelişirse ağır ceza alırsın demek doğru olmaz. Deneyimli bir uzmandan yararlanmamak doğru değildir. Uzmanlık alanlarının zaman içinde artması normal, ancak deneyimi olan birine misal verirsek bir kalp damar cerrahına senin pediyatrik kalp cerrahisi diploman yok atriyal septal defekt ameliyatı yapamazsın demek hoş değildir.
0
Cevapla
iç hastalıkları
dahiliye uzmanları için kardiyoloji ve göğüs hastalıkları yan dal eğitimi dernekler tarafından neden engellendi.hekimler kadar kendi mesleğine zarar veren kendi işini aşağilayan sahip çıkmayan bir meslek görmedim.. bilin ki daha başımıza gelecekler dip yapmadı...çıkar kavgaları bitmeden de yapmayacak..
1
Cevapla
ali karadeniz
ne müfredatı allahaşkına sen laboratuvara bi iki ay kafa uzatan adama mikrobiyoloji ünvanıyla 4 sene emek verene aynı ünvanı veriyorsun birde müfredat diyorsunuz şimdi yorum yapıp 1 yılımız laboratuvarda yorumu yaparlar herkes o rotasyonların ne kadar gerçekçi olduğunu biliyor dahiliyeci kardiyolog,göğüs,acil,enfeksiyon ünvanı alıyormu ki bakanlıkta adamı olan ünvanı alıyor bu haksızlık mutlaka birgün düzelecek ama bu sürede haksızlık yanlarına kar kalacak
0
Cevapla
metin kardeş
Tarih ne kadar güzel bir öğretmen.Bir zamanlar burunları kaf dağında olanlara ne güzel dersler veriyor.Çocuk hastalıkları ve Dahiliye klinikleri yıllaraca aile hekilimliği asistanalarına ZULÜM etti.Onların bakanlığa yaptıkları baskı ile halen daha aile hekimliği uzmanları sıkıntı çekmekte.Ben asistanlık yaptığımda astım hastasını tedavi ediyorum ama uzman olunca astım ilaçlarını yazamıyorum.Bunun izahını yapacak bir vatandaş varmı.Aile hekilmliği uzmanlarının asİstanlık eğitimleri zulüme uğrayarak geçti.Zalimlere tarih çok iyi dersler verecek hele bi bekleyin(iyilerine sözümüz yok üzerlerine alınmasınlar)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir