Medimagazin logo

3,5 katrilyonun silinmesinin iptali Anayasa Mahkemesi'nde

CHP, 5437 sayılı 2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu
3,5 katrilyonun silinmesinin iptali Anayasa Mahkemesi'nde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
CHP, 5437 sayılı 2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçtaroğlu, dava dilekçesini Anayasa Mahkemesi Genel Sekreterliği'ne verdi. Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Kılıçtaroğlu, hükümetin bugüne kadar çıkardığı yasalardan 70 tanesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdüklerini kaydetti. 2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin 18 maddesinin iptali için başvuru yaptıklarını belirten Kılıçtaroğlu, şunları söyledi:
"Bu başvurulardan kamuoyuna yansıyan önemli 2 konu var. Bunlardan biri bazı yasadışı yapılara kamu hizmetinin götürülmesini öngören düzenleme. 2.'si, SSK, Bağ-Kur ve yeşil kartlıların sağlık harcamalarının karşılanmasını öngören ve devletin bir yükümlülüğü olan 3.5 katrilyon liranın silinmesini öngören düzenleme. AK Parti bütçe yasalarında olmaması gereken, asıl yasalarda olması gereken pek çok düzenlemeyi, Cumhurbaşkanlığı vetosundan kurtarmak ve bir anda parlamentodaki gücüne dayanarak 'dilediğimi yaparım' mesajı vererek anayasaya aykırı düzenlemeler yapıyor. Bu düzenlemeleri CHP'de Anayasa mahkemesine taşıyor. Bugünkü başvuruyu da bu çerçevede yaptık."


İHA
3
5
katrilyonun
silinmesinin
iptali
anayasa
mahkemesi'nde
Yorum (56)
içinizden biri
sorun akıl yada çalışkanlık değil taşra zihniyeti ile hareket etme ve çalışkanlıkla bir yerlere gelince aynı m.vekilleri gibi geldiği yeri ve akranlarını unutarak zaten kaybetmiş olduğu zamanı (yaklaşık 10-15 sene) bir an önce telafi etmeye çalışma. eskiden refah seviyesi yüksekliğiyle paralel olarak (tabiri caizse tok olma) bireyselciliğin ön planda oluşudur. şimdi ne oldu veya olacak her itilmiş toplumlarda olduğu gibi yani aç kalınca meslektaşını önce koruyacak sonra birlik olacak ve aklı başında bir grubun önderliğinde umut ediyorum birleşeceklerdir. yalnız not düşmek istediğim konu bunun zamanının hala gelmediğidir.
0
Cevapla
Ender Konya
Evet.Karizmatik bir lidere ihtiyaç var,40 senedir var,siyasetle uğraşmayacak,hükümetlerle iyi diyaloglar kurabilecek,değişik siyasi görüşleri olan hekimleri bir araya getirebilecek,(pardon artık hekimlerin değişik siyasi görüşlüsü kalmadı,tüm hekimlerin canı yandığı için artık hepsi tek çatıda toplanmaya dünden razı)Oğuz han bizim,Fatih Sultan Mehmet bizim,Atatürk bizim diyebilecek siyaset ötesi karizmatik bir lidere ihtiyaç var. Sadece bizim değil tüm türk halkının var.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
yazı çok anlamlı. hepimize kapak olsun. benim önerim halkımızın hoşuna gitmeyebilir ama sistemden şikayet edenlerin süresiz grevden başka şansı,seçeneği olamaz. organize edecek yapı da meslek örgütünden başkası değildir. meslek örgütü bunu yapamıyorsa(bence yapabilir)kendini feshetmelidir. süresiz grev yapmayanlar ise en azından ciddi anlamda defansif tıp yöntemlerini uygulayarak sürece destek verip,katkı sağlayabilirler. ama bu konuda ciddi bir hazırlık,herşeyden önce güçlü bir niyet gerekir. hayatını kaybeden vatandaşların sorumlusu elbetteki bu duruma zemin hazırlayanlardır. bunu da deklare etmek gerekir. yani herkes en ön safta olacak diye bir kural yok. bunu da makul karşılamak lazım. ama süreçte devamlılk esas olmalıdır. içimizden birilerinin sağlık bakanlığı önünde kendisini yakması bile bu ülkede çözüm olamaz. görevi başında canını veren ersin kardeşimiz bence bu konuda bir öncüdür.ama bu durum taş kalplilerin kalplerini yumuşatmaya yetmemiştir. tek yol süresiz grevdir. yani biraz sıkıntıyı,çileyi göze almaktır. karizmatik lidere falan da hiç gerek yok. yürekli bir avuç insanın başarabileceği bir konu,basit bir iştir. sonuçta hiçkimseden canını vermesi istenmiyor. yalnızca biraz sabır ve direnç. çok çok kredi kartlarımıza icra gelir. varsın gelsin. neyim var ki neyimi alacaklar?
0
Cevapla
mrperformans
Sağlık Bakanı: Hekim Sağlık bakanlığı müsteşarları: Hepsi hekim Genel sekreterler: hepsi hekim Meclisteki milletvekillerinin %5-10'u: Hekim İl sağlık müdürleri: hepsi hekim Başhekimlik ve benzeri makamlarda oturanların hepsi hekim Mesele bizim birlik olamamamızdan ziyade makamı yükselenlerin alttakileri unutmasıdır. Bir hekim uzmanlığa başladığında sanki hiç asistan olmamış gibi bir tavır içine giriyor; hocalarda aynı şekilde. hekim idari bir görev aldığında veya siyasilere karıştığında hekimler ile empatiyi tamamen bırakıyor.
0
Cevapla
Meltem I.
Sanırım hepimiz bulunduğumuz konumlara hep ezile ezile geldik,özgüven duygumuzu hiç beslemedik,hep bir yarış ve rekabet ile bir yere ulaştık.Çoğumuz için iş garantisi,bol kazanç beklentisi,toplum içi saygınlık hekimliği seçme sebebiydi.Başkalarının başarısı ile değil davalarıyla,mutsuzluklarıyla ilgilendik.Türkiye'de her doktor kendince hep en iyisidir ve meslektaşını kötüleyerek level atlayacağını düşünür.İspanya'daki eylemleri hepimiz kıskanarak izledik.Şu anda meslek anlamında hepiniz kadar mutsuz olsam da hakikaten bu yalnızlık ve bu kadar bilinçli bir topluluğun bu kadar geniş davranması,bananeciliği bana daha çok dokunuyor. O karizmatik lideri dört gözle bekliyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir