Medimagazin logo

Başesgioğlu :SSK Fatura mağduru

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, muayene ve tedavilerle ilgili olarak yapılan usulsüzlükleri tespit ettiklerini; bu konuda SSK'nın mağdur olduğunu söyledi
Başesgioğlu :SSK Fatura mağduru
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, muayene ve tedavilerle ilgili olarak yapılan usulsüzlükleri tespit ettiklerini; bu konuda SSK'nın mağdur olduğunu söyledi.


AK Parti Grup toplantısı öncesinde TBMM'de, gazetecilerin, SSK'da şişirilen faturalarla ilgili sorularını yanıtlayan Başesgioğlu, yapılan muayene ve tedavilerde bazen kasıtlı bazen kasıtsız olarak faturalarda usulsüzlük yapıldığını kendilerinin de tespit ettiğini, bu faturaları ilgili sağlık birimlerine geri gönderdiklerini bildirdi.

Sosyal güvenlik kurumu olarak, sigortalılar için ödedikleri her kuruşun karşılığını görmek istediklerini belirten Başesgioğlu, hiçbir kuruluşun, hak etmediği faturadan dolayı kuruma ödeme yaptıramayacağını vurguladı.


Başesgioğlu, usulsüzlük yapılmaması için valiliklerin, sağlık müdürlüklerinin dikkatini çektiklerini de bildirdi.

Bakan Başesgioğlu, "Bu işler sanki SSK'da yapılmış gibi algılanıyor. Aslında bu işin mağduru SSK... İnsan hem sopa yiyip hem de suçlu olmaz. Burada dolandırılmaya çalışılan SSK'dır, korumamız gereken de SSK'dır. SSK ile Sağlık Bakanlığı'nı karıştırmamak lazım" dedi.


haber.tr.net

başesgioğlu
:ssk
fatura
mağduru
Yorum (7)
Hasan SABIR
Güzel bir yazı olmuş ama biraz ucu açık kalmış. Yeni yapılanmada planlı bir ilerleme olmadığı, günlük değişikliklerle işin halledilmeye çalışıldığı açık. Zaten 663 sayılı KHK da henüz birlikler kurulmadan ve KHK mecliste onaylanmadan 2 kez değişiklik yapılmasıda bunun bir göstergesidir. Biz hala kurumsallaşmanın nedemek olduğunu anlamadık. Kişiye bağlı yönetimler kurma hastalığımız devam ettiği sürece daha çok atamalar görürüz. Türkiyenin bir çok ilinde hala Kamu Hastaneleri Kurumunun kurulduğu bilinmiyor. Hala birçok yöneticimiz olayın farkında değil. Tek farkındalık dolgun maaşlı yeni kadrolar var ve bu kadrolara nasıl geçilir konusunda.... Birlikler kurulacak sekreterlerin birçoğu belli ama hala birliklerin ikincil mevzuatı yok ortada. yani hocam birşeyler değişiyor ama kurumsallıktan çok uzaktayız.....
3
Cevapla
Mehmet BİÇİCİ
Gerçekten sistem yönetimsel anlamda kalite ve yerindelik olarak duruyor.ama ne varki mevcut siyasi durum hiçde öyle demiyor.
0
Cevapla
Alabi
Ah şu cemaatçilik...Kimi cepte, kimi kalpte :)
0
Cevapla
hasan ekim
Malesef hastane birlikleri genel sekreterliği gibi görevler ülkemizde makamsal görevler olarak algılanır. Eskiden seçimden sonra koalisyon kurulurken dışardan destekleyen birkaç mebusu olan küçük partilere de bakanlık yerine bazı genel müdürlükler verilirdi. Artık hastane birliklerini de aynı amaçla verebileceğiz. İşin uzmanları bile bu kadar kapsamlı bir göreve hazırlıklı değilken ehil olmayan heveslilerin çok olması ürkütücü değil mi?
0
Cevapla
kral çıplak
Belli bir cemaate mensup, tabi ki de badem olacak.liyakat vesaire hepsi boş.Adına CEO MİO deyip sanki şirket yönetici olacak,kimi kandırıyorsunuz, siyasi bağlar kopmadan yani tüm hastaneler özelleştirmeden bu hedefler tutmaz.Siyasete bağlı ticarethane olur mu, sadece menfaat dağıtım yeri olur.Kral çıplak diyecek var mı???
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir