Medimagazin logo

Raporlu hasta, ilacı reçetesiz alacak

Sağlık Bakanlığı, kronik hastalığı nedeniyle sürekli ilaç kullanmak zorunda kalan hastaların yaşadığı ilaç yazdırma çilesini sona erdirmek için harekete geçti
Raporlu hasta, ilacı reçetesiz alacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, kronik hastalığı nedeniyle sürekli ilaç kullanmak zorunda kalan hastaların yaşadığı ilaç yazdırma çilesini sona erdirmek için harekete geçti.

2006’da başlatılması planlanan uygulamayla heyet raporu olan hastalar, biten ilaçları için yeniden reçete yazdırmak zorunda kalmayacak. Hasta heyet raporunu göstererek ilacını alacak. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, raporlu hastaların mağduriyetini gidermek için 2006 Yılı Bütçe Uygulama Talimatı’nda değişiklik yapılacağını açıkladı. Geri ödeme kurumlarının internet üzerinden kullandığı provizyon sistemiyle hastaların ilacının bitip bitmediğinin artık rahatlıkla görülebildiğini hatırlatan Aydın, “Vatandaş, raporlu ilacı bitince eczaneye gidecek. Eczacı da provizyon sorgulamasından sonra yenisini reçete istemeden verecek.” dedi. Aydın, planlanan değişikliğin yürürlüğe girmesiyle hastane polikliniklerindeki raporlu ilaç yazdırma sıkıntısının tümüyle giderileceğini sözlerine ekledi. Bu arada 2006 Bütçe Uygulama Talimatı’nda SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üyeleri için ayrı ayrı uygulanan ilaç listeleri de teke indirilecek. Böylece farklı sosyal güvenlik kuruluşlarına üye tüm vatandaşlara ilaçları aynı koşullarda verilecek. İlaç hizmetlerinde vatandaşlar arasındaki ayrım ortadan kaldırılacak.

Zaman
raporlu
hasta
ilacı
reçetesiz
alacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir