Medimagazin logo

Uluslararası Katılımlı 1. Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Sempozyumu

Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği koordinatörlüğünde düzenlenen "Uluslararası Katılımlı 1. Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Sempozyumu", İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi
Uluslararası Katılımlı 1. Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Sempozyumu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği koordinatörlüğünde düzenlenen "Uluslararası Katılımlı 1. Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Sempozyumu", İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği koordinatörlüğünde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji (Tıp Etiği) Ana Bilim Dalı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji (Tıp Etiği) Ana Bilim Dalı, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji (Tıp Etiği) Ana Bilim Dalı ve Türk Tıp Tarihi Kurumu katkılarıyla hazırlanan "Tıp Etiği ve Tıp Hukuku" konulu sempozyum İstanbul Üniversitesi Doktora Salonu'nda başladı.


Sempozyumda İsviçre'den Prof. Dr. Brigitte Tag, Almanya'dan Dr. Gisela Bockenheimer Lucius, Belçika'dan Prof. Dr. Jean Pierre Tricot, Almanya'dan Prof. Dr. Jochen Taupitz, Hırvatistan'dan Prof. Dr Biserka Belicza ile Türk katılımcılar Prof. Dr. Berna Arda, Doç. Dr. Arın Namal, Prof. Dr. Ahmet Dinçşah, Doç. Dr. Şahin Aksoy, Prof. Dr. Yasemin Oğuz, Doç. Dr. Yener Ünver, Doç. Dr. Veli Özbek, Doç. Dr. Hakan Hakeri ve Dr. Zafer Zeytin konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılar, gün boyu sürecek sempozyumda hasta hakları, anatomi, tıp etiği, organ nakli, Türk hukuku, kriminal gibi konularda bilgiler verecek.


Prof. Dr. Füsun Sokullu'nun oturum başkanlığını yaptığı ilk oturumda konuşan Prof. Dr. Brigitte Tag, katılımcılara insan kalıntılarının anatomi müzelerinde teşhirinin yasal ve etik yönleri konusunda bilgi verdi. Dr. Hanzade Doğan'ın tercüme ettiği konuşmasında, "Ölüm, bu dünyadaki hayatımızla ilgili her şeyin bir sınırı olduğunu gösterir. İlk dönemlerde, vücudun birkaç iyi korunmuş kısımları veya istisna durumlarda tüm vücutlar anatomi müzelerinde teşhir edilirdi. Ancak, halk cesetler ve onların anatomisiyle yüzyüze geldi. Almanya ve İsviçre'de herkesin ölü vücudunu anatomiye bağışlamasına müsaade edilmesi fikrindeyiz. Prensip olarak kanun, cesetlerin veya onların kısımlarının müzeye tahsisini kabul eder. Aslında bir kişinin vücudunu bağışlaması, vücutlarını anatomi enstitüsüne bağışlama geleneğinin bir parçasıdır. Bu nedenle insan kalıntıları mal veya sahip olmanın belli özellikleriyle tartışmalı olarak sınıflandırılabilir" diye konuştu. Prof. Dr. Tag, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı. Sempozyumun akşam saatlerine kadar süreceği bildirildi.



memurlar.net
uluslararası
katılımlı
1.
tıp
etiği
ve
tıp
hukuku
sempozyumu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir