Medimagazin logo

Embriyonik kök hücre araştırmalarına durdurma

Sağlık Bakanlığı, valiliklere genelge göndererek, bakanlığın embriyonik kök hücre konusunda yaptığı çalışmalar sonuçlandırılıncaya kadar, bu konuda araştırma yapılmaması konusunda ilgili kurumların bilgilendirilmesini istedi
Embriyonik kök hücre araştırmalarına durdurma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, valiliklere genelge göndererek, bakanlığın embriyonik kök hücre konusunda yaptığı çalışmalar sonuçlandırılıncaya kadar, bu konuda araştırma yapılmaması konusunda ilgili kurumların bilgilendirilmesini istedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ imzasıyla valiliklere gönderilen ''Embriyonik Kök Hücre Araştırmaları'' konulu genelgede, dünyada ve Türkiye'de kök hücrelerin tıpta kullanımı konusunda halen yoğun araştırmalar yapıldığı hatırlatıldı. Araştırma sonuçlarının birçok hastalığın tedavisi hakkında gelecek için umut verici olmakla birlikte, kullanılan kök hücrenin kaynağına bağlı olarak farklı tartışmaların gündeme geldiğine işaret edilen genelgede, somatik (bedensel) kök hücre nakliyle tedavi konusundaki araştırmaların dünya genelinde kabul gördüğü, ancak embriyodan elde edilen kök hücrelerin kullanılmasının özellikle hukuki ve etik açılardan birçok tartışmaya neden olduğu vurgulandı. Genelgede, şöyle denildi:

''Bakanlığımızca, embriyonik kök hücre araştırmaları konusunda, çağdaş bilim ve kamu vicdani gereklerine göre yapılması gereken hukuksal düzenlemelerin sonuçlandırılması amacıyla çalışmalar sürdürülmektedir. Yapılan çalışmalarda, söz konusu araştırmalar AB mevzuat uyumu kapsamında, hukuki, kültürel ve etik yönleriyle ele alınmaktadır.

Bakanlığımızca bu konudaki çalışmalar sonuçlandırılıncaya kadar, embriyonik kök hücre araştırmalarının yapılmaması hususunda bilgilerinizi ve gereğinin ifası için konuyla ilgili tüm kamu ve özel kurum ve kuruluşlar ile üniversiteler bünyesinde ilgili personele tebliğini önemle rica ederim.''

Star
embriyonik
kök
hücre
araştırmalarına
durdurma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir