Medimagazin logo

Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü 'ne sağlık personeli alınacak

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Hıfzısıhha Mektebi Müdürlüğü'nde geçici görevlendirilmek üzere sağlık personeli alınacağı bildirildi
Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü 'ne sağlık personeli alınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Hıfzısıhha Mektebi Müdürlüğü'nde geçici görevlendirilmek üzere sağlık personeli alınacağı bildirildi.


Alınan bilgiye göre, halen Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kurumlarda görev yapan istekli sağlık personelinin, Hıfzısıhha Mektebi Müdürlüğü'nde çalışmak için başvuru yapması gerekiyor. Personel Bilgi Formu'nu dolduracak olan gönüllü personel, "Rüzgarlı Caddesi İbrahim Müteferrika Sokak No: 5 Kat:4 Ulus/Ankara" adresine posta yoluyla veya mektep@hm.saglik.gov.tr adresine e-posta yoluyla, başvuru yapabilecek.

Formların değerlendirilmesi sonrasında uygun görülen aday personel, belirlenecek bir tarihte önce mülakata çağrılacak, daha sonra da seçilenlerin geçici görevlendirmeleri sağlanacak. Görevlendirmelerde öncelik verilecek özellikler ise şöyle:
Hekim personelin; halk sağlığı uzmanı, aile hekimliği uzmanı veya pratisyen hekim olması ya da halk sağlığı, aile hekimliği, farmakoloji, işletme ve sağlık idaresi gibi alanlarda lisans üstü eğitim almış olması isteniyor. Diğer sağlık personelinin ise; işletme, kamu yönetimi, iktisat, uluslararası ilişkiler, hukuk, iletişim, halkla ilişkiler, sağlık idaresi ve bilgisayar mühendisliği alanlarında lisans mezunu ve/veya yüksek lisans yapmış olması tercih nedeni olacak. İyi derecede bilgisayar kullanabilen ve veri girişi yapabilecek bilgiye sahip olan tıbbi sekreterler ve genel idare hizmetleri sınıfından personeller de değerlendirmeye alınacak.

Başvuru yapacak personelin Kamu Personeli Dil Sınavı'ndan (KPDS) ve Üniversitelerarası Dil Sınavı'ndan (ÜDS) İngilizce dilinde en az 50 sınav notu almış olmaları tercih nedeni olacak. Genel idari hizmetleri sınıfı personelinde bu özellik aranmayacak. Geçici görevlendirmesi yapılacak personel Ankara'da çalışacağından, bu konuda bir engeli bulunmaması gerekiyor.

İHA
hıfzıssıhha
mektebi
müdürlüğü
'ne
sağlık
personeli
alınacak
Yorum (5)
cevdet tokat
İbrahim kardeşim, mesele hekimlerin birliğiyle çözülse çok kolay. Asıl mesele yasa, yönetmelik, tebliğ vs. çıkaran arkadaşlarımızı perifer hastanelerde belli rotasyonlar dahilinde çalıştırarak o sıkıntıların hissedilerek çözülmesi sağlamaktır. Periferde yaşamadan merkezde masa başında üretilen yönetmeliklerle sorunlar çözülmez. Hekimlerin birlik olması içinde Hikmet Hocamızın başkanı olduğu Heimler Birliği vakfı var.
0
Cevapla
MUSA ZORLU
merhaba sevgili arkadaşım İbrahim ,taşrada ilk çalışmaya başladığım da doktorlar birbirine selam bile vermiyordu,nedenini sordum,'doktor doktoru sevmez ki'hocam dediler, şaşırdım. Gelen doktoru işyükünü paylaşan arkadaşı olarak görmüyor da pastayı daha çok bölen olarak görüyor.Ne kadar üzücü değilmi.Ama çok şükür bu düşünce gittikce azalmakta,paylaşmanın güzelliğini anlatmak lazım.Bu aramızdaki ayrılıkları azaltabilir.Ayrıca bizlerin bir sürüde ortak noktalarımız mevcut,örneğin zorlu bir okuma sürecinden geçtik,uykusuz nöbetler tuttuk,hastanızı kaybettik üzüldük,iyileştirdik sevindik,gece evimizden hastamız için kalkıp hastaneye geldik vb ,neticede birleri hatırlayıp ayrılık sebeblerini unutmak lazım.Selamlar ÇORUM DEVLET HASTANESİ
0
Cevapla
Duran Saçlı
Yazınıza sonuna kadar katılıyorum. Bilmeniz açısından; yandaş hekim grubu seçim öncesi kendi deyimleriyle solculara ( şu ortam da hekimler için sağ sol kaldıysa ) yarayacağı için eylem düşünmediklerini, seçim sonrasını bekleyeceklerini ifade ediyorlar. Yandaşlardan birlik yok anlayacağınız. Dr. D.S.
0
Cevapla
nilgün çevik
Dr. İbrahim Beyin düşüncelerine tamamen katılıyorum.Bırakın branş farklılıklarını yıllardır çalıştığım kurumlarda gözlemlediğim şu ;aynı branştan olanlar hasta kapma yüzünden birbirleriyle küsler. bu da dışardan gelen bir baskı ve haksızlık durumda birbirleriyle konuşmalarına bile olanak tanımıyor. nerede birlik.sonra da böyle çiğ çiğ eziliriz işte
0
Cevapla
OSMAN ÖZTAN
Birlik falan olamayız. Komunist sistemlerde bu mümkün değildir. Bu durumda yapılacak en iyi şey, mümkün olduğu kadar az çalışmaktır. Bir de uzman olmak, bilgi düzeyimzi artırmak, kongre gibi müsriflikleri de bırakmalıyız. Çünkü artık uzman olmak bir dezavantaj haline geldi. Pratisyenleri bir gecede uzman yapıp, gerçek uzmanların yaklaşık 1,5-2 katı maaşa sağlık ocaklarına oturttular. Ayaklar baş, başlar ayak tuhaf bir sistem... Kendimize yeni uğraşlar bulalım. Ticaret filan. Bizim bu rezilliğimizi gören halkımızda, oh iyi oldu diyor. Doktorlarımızın yarısı uzman yarısı pratisyen. Pratisyenler bu piyangoyu kaçırıp hiç birlik olurlar mı? Bu yaştan sonra ülke de değiştirilmez. Bu arada TOKİ den 5 yıl taksitle ev almayı unutmayınız....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir