Medimagazin logo

Türk Sağlık-Sen icraatlarını değerlendirdi

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ekrem Can, Türk Sağlık-Sen'in kurulduğu 2002 yılından bu yana yaptıkları icraatları anlattı
Türk Sağlık-Sen icraatlarını değerlendirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ekrem Can, Türk Sağlık-Sen'in kurulduğu 2002 yılından bu yana yaptıkları icraatları anlattı.


Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ekrem Can, Türk Sağlık-Sen'in 2002 yılındaki ilk yetki sürecinden 2005 yılındaki yetki sürecine kadar üyeleri için çalıştıklarını belirterek, "Türk Sağlık-Sen bu dört yetki döneminde üyelerimizin refah seviyesini yükseltmeye çalışmış, diğer taraftan grevli, toplu sözleşmeli, siyasete katılım hakkı almak için mücadelesini sürdürmüştür. 4 yıllık bu süreçte yüzde 50 olan döner sermaye tavanını önce yüzde 80'e sonra yüzde 100'e çıkartmayı başardık. 2002 yılında hükümetle ilk yaptığımız toplu görüşmede 100 milyon TL, net 75 milyon TL alınarak emekli ikramiyesine 2.5 milyar TL olarak yansımasını sağladık. Ayrıca yıllardan beri sürdürdüğümüz mücadelemiz sonunda hükümet grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkımızı vereceğini taahhüt etmiştir. Bu değişiklik 2006 yılında yapılacak ilk anayasa değişikliğinde gündeme gelecektir" dedi.
Bu yıl 40+40 olmak üzere 80 milyon TL denge tazminatı alacaklarını da ekleyen Ekrem Can, "Ancak gelecek yıllarda 180 ila 280 hatta daha da yukarılara çıkarılacaktır. Bugün de denge tazminatından faydalanamıyoruz, ama yarın döner sermayeler kaldırıldığında denge tazminatının çok işimize yarayacağı muhakkaktır" şeklinde konuştu.

İHA
türk
sağlık-sen
icraatlarını
değerlendirdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir