Medimagazin logo

" Aile hekimliği yönetmeliği bu ay yayınlanacak "

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu anda Genel Sağlık Sigortası'nda tüp bebek tedavisinin yer almadığını belirterek, "Bu uygulamalardan vatandaşlarımızın yaralanmasını arzu ediyorum, ama vatandaşların yararlanması geri ödeme kurumlarının finansal gücüyle alakalı" dedi
" Aile hekimliği yönetmeliği bu ay yayınlanacak "
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu anda Genel Sağlık Sigortası'nda tüp bebek tedavisinin yer almadığını belirterek, "Bu uygulamalardan vatandaşlarımızın yaralanmasını arzu ediyorum, ama vatandaşların yararlanması geri ödeme kurumlarının finansal gücüyle alakalı" dedi.


Dünyada bu tarz uygulamalar söz konusu olduğunda geri ödeme kurumlarının finansal güçlerinin dikkate alındığını vurgulayan Akdağ, konunun komisyonda enine boyuna tartışılacağını ifade etti.


Aile Hekimliği uygulamasına ilişkin sorular üzerine Akdağ, konuyla ilgili altyapı çalışmalarının devam ettiğini, pilot uygulamanın başlatılması için ücretlerle ilgili yönetmeliğin yayınlanmasını beklediklerini bildirdi.


Yönetmeliğin bu ay içinde yayınlanacağını, aile hekimliği uzmanları için ücretlerin 2 bin YTL'nin üzerinde olacağını kaydeden Akdağ, aile hekimlerinin, bu ücretin yanı sıra kayıtlı hasta sayılarına göre prim alacaklarını söyledi.


Pilot uygulamanın başlatılacağı Düzce'de hasta kayıtlarının başladığını, bu ilde 2005'in sonuna kadar uygulamaya devam edileceğini söyleyen Akdağ, 2006 yılı başında 5-10 ilde daha uygulamanın başlatılacağını bildirdi.



Bir başka soru üzerine de Akdağ, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde hekim açığını kapatmak için kolaylaştırılmış devlet hizmeti yükümlülüğü getirebileceklerini bildirdi.


Sözleşmeli sağlık personeli uygulaması ile eleman temininde güçlük çekilen yerlerde çalışan uzman hekimlerin 8-9 bin YTL maaş alabildiklerini anlatan Akdağ, "Buna rağmen buralarda uzman hekim istihdam edemiyoruz. 2 bin atama yaptık, 200 kişi gitti" dedi.


Mahrumiyet bölgelerinde çalışacak hekimlerin ayrıca kendi istekleriyle sözleşmeli statüde yüksek ücretlerle çalışabileceklerini kaydeden Akdağ, sağlık personeli ihtiyacının karşılanamaması durumunda bu şekilde bir devlet hizmeti yükümlülüğü uygulaması başlatacaklarını ifade etti.


Akdağ, 13 Haziran'da yürürlüğe girecek "Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile yerli hammadde kullanan ilaçların fiyatlarında yüzde 10 indirim yapılacağını da anımsattı.


memurlar.net
"
aile
hekimliği
yönetmeliği
bu
ay
yayınlanacak
"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir