Medimagazin logo

Ünlü sunucu Dr. Elif Ilgaz ölümden döndü

Üsküdar Rasathane Yokuşu'nda freni patlayan kamyon hızla yokuş aşağı gitmeye başladı...
Ünlü sunucu Dr. Elif Ilgaz ölümden döndü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Üsküdar Rasathane Yokuşu'nda freni patlayan kamyon hızla yokuş aşağı gitmeye başladı...

Bu sırada yolun karşısına geçmek isteyen bir kadın kamyonu son anda fark etti. Kadın, yanındaki çocuğu kaldırıma fırlatıp canını zor kurtardı.

Kamyonun gidiş yönü üzerinde park halindeki otomobilde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde görevli Doktor Elif Ilgaz oturuyordu. Kamyon şoförü Turgay Pişkin, direksiyonu kırmasa Ilgaz'ın otomobilini kağıt gibi ezecekti. Dev kamyon, Doktor Ilgaz'ın otomobiline arkadan hafifçe çarpıp, sağa doğru yöneldi ve bir marketin önündeki otomobili altına alıp paramparça etti. Arabada kimsenin olmaması bir faciayı önledi.


Milliyet

ünlü
sunucu
dr.
elif
ilgaz
ölümden
döndü
Yorum (15)
a.s
Biz nerede yanlış yapıyoruz cümlesine katılmıyorum. Siyaset nerede yanlış yapıyor kavramının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Oy uğruna değer mi bu yapılanlar.
0
Cevapla
mehmet mermer
Biz nerede yanlış yaptık? SİZİ BİLMEM AMA BEN HİÇ BİR YERDE YANLIŞ YAPMADIM. BEN NE MUAYENEHANE İŞLETTİM VE NEDE HASTADAN PARA ALMADIM. BEN HEP MAAŞ ALDIM, HEP HASTALARIMA HAKETTİKLERİ PROFESYONEL YARDIMI VE GÜLERYÜZÜ GÖSTERDİM. AMA HEP ÜZÜLDÜM, HAKETMEDİĞİM İTHAMLARLA KARŞILAŞTIM (HASTALARIMDAN DEĞİL). VE SÜREKLİ GELİRİM DÜŞTÜ.
0
Cevapla
sb
Ben de 20 yıllık hekimim, hiç muayenehanem olmadı, özel hasta bakmadım, elimden geldiğince hastalara en iyi bakımı vermeye çalıştım. Ama geriye dönüp bakınca keşke bunları yapsaydım diyorum . sayın bakanımız yaptığına göre kötü bir şey olamaz. Aldığım maaşa ve elimdekilere bakıyorum. artık yol ayırımındayım. Bir mesleğe saygı yoksa, para da kazanılmıyorsa hobi olarak yapacak değilim.Bir dükkan tuttum, market açıyorum
0
Cevapla
hasan ekim
Eskiden hekimlik saygı gören bir meslekti. Ekonomik olarakta rahattık; hatta meslek örgütümüz TTB bizi soyguncu kapitalistler olarak değerlendirdiği halde halk buna aldırış etmez, bir kuruluşun çekememezlik tepkisi gibi görür ve yine muayenehanelerimize gelir bize muayene olurdu ve ücretini de seve seve verirdi. Ama sosyoekonomik değişimler kültür seviyesi yetersiz olan halkımızı tam dejenere etti. Sendika işçisi, esnaf, serbest çalışan vs çok para kazandı, ama meyhane vs yerlerde yedi; çocuklarının eğitimini görmezden geldi, devlete bıraktı, devlette halkın içinden çıkan öğretmenlerle tüzel kişiliğini yürüttüğünden faydalı olamadı, olamazdı da. Çünkü öğretmenlerde halktan farksızdı.Malesef yeterli özel okulda yok. Esnaf ise halkı soyan bir şebeke oldu, eskiden az kazanca tahammül eden biraz alışverişini de komşumdan yap diyen esnaf kalmadı. Bu kargaşalar içinde psişik de dahil tüm sağlık sorunları pik yaptı. Karısını, anasını hastaneye bırakıp giden ilgisiz adam yakını ölünce veya komplikasyon gelişince de hekimi suçlu ilan ederek saldırmaya kalktı; çünkü hekime saldırmanın bir cezası yok. Saldırarak ilgilenmediği bir hastasına karşı sanki ilgiliymiş gibi hava verdi.Bu kesimler tesadüfen bir yargıca veya bürokrata saldırınca da katıksız kodesi boyladılar: Dolayısıyla hekim en ucuz hedef oldu. Tüm bu olumsuzlukların tek yararı ise TTB’nin artık hekimleri kapitalist ilan edip suçlamaması oldu; bundan büyük kazançta galiba olmaz.Ama galiba bakanlığı kaybettik, baksanıza hep aleyhimizde yasalar çıkarıyor. Gelde Cengiz Gökçek beyi arama.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
İbrahim kardeşim, sende doktor olman hasebiyle bizi gayet iyi anlıyorsun ve Ankara'dakilerin bizleri duymazdan,görmezden ve hissetmezden geldiklerini umuyorum görüyorsundur.Halk nazarında mesleğimiz sıradanlaştırıldı, itibarımız yok edildi ve kazancımız kademe kademe eriyor.Geçenlerde hastane yöneticimiz son 10 ayın mali bilançosunu çıkardı. En az alan arkadaşımız bu süre içinde 16.000 tl alırken en çok alan 80.000 tl almış. Bu adaletsizliği Ankara görüyor, biliyor fakat çözmek için gayret göstermiyor. Acilde doktor kalmıyor uzmanlar ne güne duruyor gitsin baksın diyorlar.Bu ortamda da ne moral motivasyon kalıyor ne de işbarışı oluyor. İcaplarda acildeki acemi hekim arkadaşlarımız yüzünden sabahlara kadar anamız ağlıyor.İnancımızın mukaddes saydığı insan bedeni maalesef üzerinden para kazanılan bir meta haline dönüştürüldü. İnsan odaklı değil, para odaklı bir sistemin makinaları gibi makinalaşmış durumdayız.Duygularımız törpülendi, inancımız aşındırıldı, yaşam amacımız günübirlik sıkıntılar içinde kaybolup gidiyor.Yanlışlık, hizmet veren kesimin oy uğruna ihmal edilip idarecilerin bu kesimin feryatlarına kulak tıkamasında yapıldı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir