Medimagazin logo

Büyük üniversiteler: Yenilere öğretim üyesi yetiştirelim

Aralarında ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Hacettepe, Ankara, Gazi gibi büyük üniversilerin de bulunduğu bir grup üniversite rektörü, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yeni kurulacak üniversitelere, öğretim üyesi yetiştirme önerisinde bulundu
Büyük üniversiteler: Yenilere öğretim üyesi yetiştirelim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Aralarında ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Hacettepe, Ankara, Gazi gibi büyük üniversilerin de bulunduğu bir grup üniversite rektörü, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yeni kurulacak üniversitelere, öğretim üyesi yetiştirme önerisinde bulundu.


İşte rektörlerin yeni üniversitelerin kurulmasına dair kriter önerilerinden birkaçı: l İllerdeki ortaöğretim okulları ve öğrenci sayıları göz önünde tutulsun. Öğrencisi çok olan ilden başlanarak sıralama yapılsın. Öğrencilerin ÖSS'deki başarıları, üniversiteye yerleşme oranları baz alınsın. l Yurt imkanları ile fiziki altyapının yeterli olup olmadığına bakılsın. l Üniversitede meslek yüksekokulu varsa öğrenci ve öğretim üyesi sayısının yeterli olup olmadığı araştırılsın. l Kurulacak üniversitede teknoloji ağırlıklı bölüm olacaksa o ilin sanayisinin gelişmişliği göz önünde bulundurulsun.

Yenişafak
büyük
üniversiteler:
yenilere
öğretim
üyesi
yetiştirelim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir