Medimagazin logo

Refik Saydam'da işkence!

Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde serum yapmak için kanları alınan atlar, acı içinde ölüme terkediliyor
Refik Saydam'da işkence!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde serum yapmak için kanları alınan atlar, acı içinde ölüme terkediliyor.

Türkiye'nin tek serum üretim merkezinde, atlardan kan alınırken acı dindirecek hiçbir yöntem uygulanmıyor.

Star televizyonunda dün yayınlanan 'Deşifre' programında yer alan görüntüler, 'insanlık yararı' için kullanılan hayvanlara yapılan 'insanlık dışı' işlemleri gözler önüne serdi.

Türkiye'nin tek serum üretim merkezinde tetanoz, difteri, akrep sokması ve şarbona karşı serum üretiliyor. Ancak bu serum üretim çiftliği ilkel yöntemlerle gündemde.

Anestezi uygulanmıyor

Atlardan, akrep sokmasına karşı yapılacak serum için kan alınıyor ancak anestezi uygulanmıyor. Atlar acı içinde kıvranıyor.


Atın damarı kesiliyor ve kan bir kerede alınıyor
Atın damarı kesiliyor ve kanı azar azar alınıp yaşamasına imkan verilebilecekken, bir kerede alınıyor.

Bunun için hortum kullanılıyor. Kanı tükenen at ölüme terkediliyor.

Pislik içinde üretilen serumlar başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanındaki sağlık ocaklarına gönderiliyor.

Kurumdaki görevliler, atlardan kan almanın dünyada başka yöntemi olmadığını savunuyor. Ancak hukukçulara göre bu işlem yasalara aykırı. Hayvan hakları Refik Saydam'da gözardı ediliyor.


CNN Türk
refik
saydam'da
işkence!
Yorum (5)
selma satılmışoğlu
gerçekçi ve kısa bir yazı olmuş.kutlarım
0
Cevapla
mehmet akdoğan
çok güzel bir yazı olmuş, ağzınıza sağlık. uzun yıllar hekim ve sağlık çalışanı lehine değişiklikler beklemek büyük hata olur bence, Allah yardımcımız olsun.
0
Cevapla
meral
Bir hekim olarak isteğim emekli maaşım emekli hakimin maaşının dörtte üçü olsun, çalışırken verilen tazminat cezaları yıllık maaş toplamını geçmesin, şayet geçiyorsa maaşım ona göre rölatif artsın. Hekime iftira edip daha sonra hekime tazminat ödemeye gelince param yok demeleri önlemek için tazminat bekleyenlerden hiç olmazsa istenen tazminatın yarısı kadar para yatırması mahkeme açması için ön şart olmalı. Nasıl ki bir devlet büyüğümüze sadece hakaret bile milyarlık tazminatla sonlanıyorsa hekime saldıranlarda aynı akiibete uğrasın.Bu basit istekler yeter fazla birşeye gerek yok. Saygılarımla
0
Cevapla
cd
Başbakanın eşi hekim..Daha ötesi var mı? Yani Türkçesi şu: Hiç kimse, duymak istemeyen birisi kadar sağır olamaz..
0
Cevapla
SERDAR ŞİRİN
Sn İbrahim ERSOY, Yazdıklarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Sağlığın siyasete malzeme edildiği, iş verenin devlet olduğu, hastanelerin işletme olarak çalıştırıldığı, halkının da sağlıkçıları ölü soyucu olarak gördüğü bir ülkede daha fazla bir şey bulmak imkansız,, elimizdekileri kaptırmayalım yeter. Kendi adıma imkan bulduğum ilk fırsatta mesleğimi terk edeceğim. Horlanmaktan, itilik kakılmaktan, sırtımdan siyaset yapılmasından, şiddet ve aşağılanma görmekten yorgun düştüm. Ümidim yok ama herkese daha iyi bir gelecek dilerim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir