Medimagazin logo

Kuş gribi alarmı, Erzurum'da doktorları çıldırttı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuş gribi alarmı hastanelerin acil servislerinde büyük bir yoğunluğa neden olunca doktorlar çaresiz durumda kaldı.<br />Kars, Iğdır, Ağrı ve Erzurum'dan gelen çok sayıda vatandaş "Bende de kuş gribi var mı?" diye hastaneye başvurunca doktorlar zor anlar yaşadı. Bugün akşam saatlerinde onlarca hastanın aynı anda geldiği Numune Hastanesi Acil Servisi'nde doktorlar hastalara bakabilmek yoğun çaba harcadı
Kuş gribi alarmı, Erzurum'da doktorları çıldırttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuş gribi alarmı hastanelerin acil servislerinde büyük bir yoğunluğa neden olunca doktorlar çaresiz durumda kaldı.
Kars, Iğdır, Ağrı ve Erzurum'dan gelen çok sayıda vatandaş "Bende de kuş gribi var mı?" diye hastaneye başvurunca doktorlar zor anlar yaşadı. Bugün akşam saatlerinde onlarca hastanın aynı anda geldiği Numune Hastanesi Acil Servisi'nde doktorlar hastalara bakabilmek yoğun çaba harcadı. Vatandaşların "Dün hindi yanımdan geçti", "Ben üç gün önce tavuk yemiştim", "Karnım ağrıyor" şeklinde şikayetlerle "Bende de acaba kuş gribi var mı?" diye kendilerine müracaat ettiğini söyleyen İntaniye uzmanı Dr. Ahmet Yenisolak, "Kars'tan, Iğdır'dan, Ağrı'dan onlarca hasta aynı anda hastaneye müracaat ediyor. İnsanlar köyden minibüslerle, otobüslerle dolup toplu şekilde hastaneye gelince böyle yığılmalar oluşuyor. Çevreden buraya lüzumsuz hasta gönderiliyor. Bu kadar sıkıntıya gerek yok. Bugün bu hastanenin yükünü artıran olay tamamen yanlış bilgilendirmeden kaynaklanan bir olay. Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili broşürleri var. Doğrusu burada yazıyor. Bugüne kadar bize müracaat eden hastalarda 'bunda kuş gribi olabilir' şüphesiyle hastaneye yatırdığımız bir hasta yok" diyerek yaşadığı bunalımı dile getirdi.
İHA
kuş
gribi
alarmı
erzurum'da
doktorları
çıldırttı
Yorum (4)
EVREN BESLER
Geçenlerde Kanal D'de sabah kuşağında yayınlanan bir sağlık programında yanılmıyorsam kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan meslektaşımız eline davul almış çalıyordu. Ve yine yanlış hatırlamıyorsam kalbi simüle ediyordu. Bu arada “Show” amaçlı atraksiyonlar yapılıyor… cümlesinde atraksiyon kelimesi yerine herhalde aksiyon kelimesi kullanılmak istenmiş. Atraksiyon çekim demek iken aksiyon olay, vukuat demektir. Bir hatırlatayım istedim.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Bu durumda yapılması gereken şey ilgili gıda takviyesi alanlarla almayanlar arasında çalışma yaparak gerçekleri ortaya koymaktır.Satılan şeyler 15-20 tl olsa neyse, 119 tl civarında.
0
Cevapla
ERSOY bilge
Şiir tadın da olmuş yazınız.Tam üstüne basmışınız derler ya BAŞARILAR
0
Cevapla
mehmet kaplama
Şarlatan bunlar. sağlık bakanı bunları izlemiyor heralde.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir