Medimagazin logo

Rektör Mesut Parlak ’a hakaret eden doçenti bilgisayarı ele verdi

İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak’ın başı bir süredir hakaret içerikli imzasız e-maillerle dertteydi. Rektör, çareyi savcılığa başvurmakta buldu
Rektör Mesut Parlak ’a hakaret eden doçenti bilgisayarı ele verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak’ın başı bir süredir hakaret içerikli imzasız e-maillerle dertteydi. Rektör, çareyi savcılığa başvurmakta buldu.

Emniyet, üç ay boyunca yaptığı araştırmada, e-maillerin hangi bilgisayardan çıktığını tespit etti.

Bilgisayar, Rektörlük seçimlerinde Kemal Alemdaroğlu’na destek veren Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Sayın’a aitti. İşçi Partisi hükümetinde göreve hazır olduğunu da kamuoyuna duyuran doçentin üniversiteden ihracı gündemde. Sayın hakkında dava açacağını kaydeden Rektör Parlak, “Emniyet, ismi resmi olarak bildirdiğinde gereken işlemler yapılır. Disiplin kurallarına göre bu kişinin ihracı gerekebilir.” dedi.

Rektör Mesut Parlak’a gelen imzasız e-maillerde Rektör’ün, bölücü örgüt PKK’nın, üniversitede propagandasını yapmakla suçlandığı öğrenildi. Rektör Parlak, kendisine gelen e-maillerin bazı adreslere ve haber sitelerine gönderildiğini öğrenince maillerin kimden atıldığını ortaya çıkarmak için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat etti. Konunun incelenmesini isteyen savcılık, olayı İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü ile ortak çalışan Mali Şube ekipleri önce gelen e-maillerin İnternet Protocol (I.P.) numarasını, ardından da maillerin Adli Tıp Ensitüsü’nde görevli Doç. Dr. Ümit Sayın’ın bilgisayarından gönderildiğini belirledi. Polis tarafından ifadesi alınan Sayın, iddiaları yalanlarken, aynı şekilde kendisine de bu tür maillerden geldiğini söyledi. Ümit Sayın’ın adı İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun ikinci defa rektör seçildiği 2001 yılındaki rektörlük seçimlerinde basında yer almıştı. Seçim döneminde İleri dergisinde yazarlık yaptığı belirlenen Doç. Dr. Sayın, Alemdaroğlu’nu savunarak şöyle demişti: “Laik, demokrat, Cumhuriyet kazanımlarını savunan herkes Alemdaroğlu’na ve İstanbul Üniversitesi’ne sahip çıkmalıdır. Aksi takdirde İstanbul Üniversitesi’nde ciddi bir kaos başlayabilir. İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri ve Türk milleti bugün bu kalitedeki bir rektörünü koruyamazsa, yarın kendi ulusal güvenliğini ve sonucunda da Cumhuriyeti’ni koruyamayacak duruma gelecektir.”

Doç. Dr. Sayın’ın Alemdaroğlu’nu savunduğu İleri dergisinin 7. sayısında; Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, ressam Bedri Baykam ve dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun da makaleleri bulunuyor. Sayın’ın ayrıca 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde İşçi Partisi tarafından yayınlanan bildiriye 171 kişi ile birlikte ilk imzacı olarak katkıda bulunduğu ortaya çıktı.


zaman
rektör
mesut
parlak
&#8217
a
hakaret
eden
doçenti
bilgisayarı
ele
verdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir