Medimagazin logo

Döner sermaye işlemlerinde 01.01.2006 tarihinden önceki mevcut uygulamalara devam edilecek

Döner sermaye işlemlerinde 01.01.2006 tarihinden önceki mevcut uygulamalara devam edilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Döner sermaye işlemlerinde 01.01.2006 tarihinden önceki mevcut uygulamalara devam edilecek.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, 81 İl Valiliğine gönderdiği yazısında, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun değişik geçici 11 inci maddesine göre çıkartılacak yönetmelik yürürlüğe girinceye kadar, döner sermaye işletmelerinin 2006 yılı işlemleriyle ilgili olarak, 5018 sayılı Kanun hükümlerine bağlı kalmaksızın 01.01.2006 tarihinden önceki mevcut uygulamalara aynen devam edebileceklerini bildirdi.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün 20.01.2006 tarihli yazısı aşağıdadır:




T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Muhasebat Genel Müdürlüğü



Sayı : B.07.0.MGM.0.23/115-641
Konu : Döner sermaye işlemleri



................. VALİLİĞİNE
(Defterdarlık)


5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5436 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla yapılan değişiklikler dahil 01/01/2006 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olup, Kanunun Geçici 11inci maddesinde,

"Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerine bağlı olarak kurulan döner sermaye işletmeleri ve fonların bütçeleri, ilgili idarelerin bütçeleri içinde yer alır.

Bu Kanun kapsamında kamu idarelerinde kurulmuş döner sermaye işletmeleri 31.12.2007 tarihine kadar yeniden yapılandırılır.

Döner sermaye işletmeleri yeniden yapılandırılıncaya kadar bunların bütçelerinin hazırlanması, uygulanması, sonuçlandırılması ve muhasebesi ile kontrol ve denetimi Maliye Bakanlığınca yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir...."

hükmü yer almıştır.

Bu kapsamda, döner sermayeli işletmelerle ilgili olarak söz konusu maddeye göre çıkartılacak yönetmelik yürürlüğe girinceye kadar 2006 yılı işlemleriyle ilgili olarak, 5018 sayılı Kanun hükümlerine bağlı kalınmaksızın 01.01.2006 tarihinden önceki mevcut uygulamalara aynen devam edeceklerdir.

Bilgi edinilmesini ve yazımızın iliniz dahilindeki tüm döner sermaye işletmelerinin muhasebe birimlerine ve ilçelerde döner sermaye işletmesi bulunan malmüdürlüklerine duyurulmasını rica ederim.



Kemal UNAKITAN
Maliye Bakanı
döner
sermaye
işlemlerinde
01.01.2006
tarihinden
önceki
mevcut
uygulamalara
devam
edilecek
Yorum (8)
Dr.Cevdett
Çözüm önerim:Başbakan ve sağlık bakanı daha önceki konuşmalarını tekrar gözden geçirmeli, hekimliğin diğer mesleklerden farklı bir meslek olduğunu üstüne basa basa belirtmeli, vatandaşın cebindeki elin doktora değil SGK'ya ait olduğunu bildirmeli, gerçekten acil hasta olmadıkları sürece acillere gitmemelerini ısrarla ve defalarca ifade etmeleri gerekmektedir.Her şeyde zırt pırt SABİM'i aramamalarını vatandaşa ısrarla söylemeleri gereklidir.Bunları yaparlar mı?
0
Cevapla
ali erdal
Herkes hakkını arayabilmeli, buna kimsenin itirazı yok. Ama hak aramanında bir bedeli olmalı. SABİM i aramanın da , hasta haklarına şikayet dilekçesi vermenin de bir bedeli olmalı. Haksız şikayetçiler de ciddi ciddi sorgulanmalı...
0
Cevapla
Dr.H.S.
Dr.Cevdet rumuzlu arkadaşım:Sizin yorumunuz çok doğru.Ama böyle bir şeyin olması ancak rüyada mümkündür.
0
Cevapla
V.Ertuğrul
Önerilere aynen katılıyorum.Ancak şiddetin çok hızla tırmanması ve bu korkunç noktaya gelmesindeki en önemli faktör Sn.Prof.Dr.Nesrin Aştı Hanımın da belirttiği gibi SOSYAL KİRLENME, bu durumu zamanında farkederek önlem almak bir tarafa,bu karakterdeki kişiler takip edilen yanlış politikalarla cesaretlendirildi ve sürekli teşfik edildi.Çözüm sosyal kirlenmenin terapisine ve yanlış politikaların değişmesine bağlı.Şiddet konusu topyekün ele alınmalıdır.Sadece sağlık sektörü şeklinde ele almak hiçbir sonuç vermez.
0
Cevapla
semras
1-Halk ne yapıyor,nasıl eğitiliyor gözden geçirelim .. Akşamları kurtlar vadisini uçurumu ,saçma sapan ve şiddet içeren dizileri büyük bir iştahla ve gözünü ayırmadan izleyen insanların beyni şiddete odaklanıyor..sabah ki kadın programları ise rezalet.. hem suçlu yu buluyor, hem idam, hem infaz ediyor sözüm ona bir spiker .. üstelik belki işin aslını gerçeğini asla bilemeyecek bu insan yaptığı tahribatın farkında bile değil . Bilirkişi psikolog yada Sağlık bakanlığı olarak kimsede bunları değerlendirmiyor..Sayelerinde toplum inanılmaz bir sosyal travma yaşıyor . Telefondaki insana bağırıyor azarlıyor...Yani herkez burada devlet ve hakkını hemen ve kendi alıyor.. neden çünki bizdeki adalet sistemi çok gecikmeli uygulanıyor .. yada uygulanmıyor. 2. bir husus ve herkezin bildiği bir şey; dr olamamış yada olmuşda mesleğini sevmeyen kişiler tarafından başlatılan dr lara karşı karalama kanpanyaları.Örnek; bir spiker haber programcısı vardı biliyorsunuz adı lazım değil .. her iki programının birinde dr ları kötüler onları infaz eder bağırır ekran karşısında adeta bir kahraman edaları ile tatmine ulaşırdı şimdilerde sesi pek çıkmıyor herhalde çaptan düştü..reyting kaygıları ile şekillenen asi,hedefsiz, kızgın ,hakkını kendi başına aramaya kalkan acaip bir toplum yarattı bu arkadaşlar sağ olsun.. 3. en can alıcı darbeyide sağlık bakanı nın sağlık la ilgili gelgit li politikaları sanırım son noktayı koydu..Ezilen dr u görmek istiyorlardı, halkın kahramanı olmak istiyorlardı sanırım oldularda..ne diyelim tebrik ediyoruz...ayıklayın şimdi princin taşını 4. şimdi duyduğumuza göre büyük hastanelerde genç avukatlar ellerinde kalem kağıt hasta ları dolaşıp habire dr dan bir şikayetiniz var mı ?? hemen dava açalım diyorlarmış..eeeeeeeeeeee kel başa şimşir tarak bu olsa gerek... kısaca bu hikaye bitmez...Allah dr larımıza ve yeni mezun çiçeği burnunda sağlık çalışanı evlatlarımıza sabır versin .. işlerini kolay getirsin.. Yalnız artık korkuyorum .neden mi? Gerçekten dr ların içlerindeki heyecanı kaybetmelerinden ve dr olduklarını gerekmedikçe asla lanse edememelerinden korkuyorum bu nedemek mi?hani tatilde otobüste yada her hangi bir yerde acil bir şey olurda dr yokmu diye bağırılır ve de heyecan la en az bir ik dr koşarak gelir çoğu kezde kurtarılır hasta .. artık dr var mı diye bağırılınca mümkün değil kimse ortaya çıkmayacak ancak resmi görevli biri gelene kadar.. Çünki Hasta hakları diye bi şey var es kazara ölecek olsa hasta ..Maazallah dr a kalacak ihale .. yazık günah değil mi.Aldığı üç kuruşu mahkeme odalarında mı harcasın zavallı garibim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir