Medimagazin logo

Su kesintisi ameliyatları durdurdu

Çanakkale'de ana su depolarındaki bakım çalışmalar nedeniyle suların 2 gün kesilmesi, Devlet Hastanesi'ni zor durumda bıraktı.
Su kesintisi ameliyatları durdurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çanakkale'de ana su depolarındaki bakım çalışmalar nedeniyle suların 2 gün kesilmesi, Devlet Hastanesi'ni zor durumda bıraktı.

Hastanede acil ameliyatlar dışındaki ameliyatlar Pazartesi gününe ertelenirken, diyalize giren 40 hastaya tankerle su taşınıyor.

Cevatpaşa, İsmetpaşa, Fevzipaşa, Kemalpaşa, Namık Kemal ve Esenler mahallelerini besleyen ana su depolarında bakım yapılması sebebiyle suların 2 gün kesilmesi, Devlet Hastanesi'ni zor durumda bıraktı. Hastane yetkilileri, ana deponun zamanında doldurulmasına rağmen 2 gün boyunca suların kesik olması sebebiyle zor durumda kaldıklarını belirterek, "Su kesintisi sebebiyle acil ameliyatlar dışındaki ameliyatları Pazartesi gününe ertelemek mecburiyetinde kaldık. Hastanemiz bünyesinde bulunan ve 40 hastanın yararlandığı diyaliz bölümüne çok su harcanıyor. Özellikle 3 kez diyalize giren hastalarımız var. Bu sebeple diyaliz bölümündeki hastalarımızın mağdur olmaması için tankerlerle bu bölüme su taşıyoruz. En kısa sürede belediyenin bakımı tamamlayıp suları yeniden vermesini beklemekten başka çaremiz yok" dedi.

Bu arada 3 seans diyalize giren hastaların bir kısmı, suların kesik olması sebebiyle makinalar çalışmadığı için özel diyaliz merkezlerine gönderildi. Diyaliz hastaları kendileri için hayati önem taşıyan suların en kısa sürede verilmesini isteyerek, "Diyalize girerken mutlaka suyun kullanılması gerekiyor. Bu olmadığı takdirde hayatımız tehlikeye giriyor. Hastanenin depoları ancak 2 gün idare edebildi. Durumumuz gerçekten çok zor" diye dert yandı.

Suların Cuma günü saat 12.00'den itibaren verileceği öğrenildi.

İHA
su
kesintisi
ameliyatları
durdurdu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir