Medimagazin logo

Kanadalılar: Hastanemize dokunma!

Ontario eyaletinde yapılan referendumda reddedildi. Sağlık hizmetlerinin özelliştirilmesi kamuoyu yoklamaları ile de protesto ediliyor
Kanadalılar: Hastanemize dokunma!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ontario eyaletinde yapılan referendumda reddedildi. Sağlık hizmetlerinin özelliştirilmesi kamuoyu yoklamaları ile de protesto ediliyor.

Kanada'da Ontario eyalet hükümetinin "Yerel Sağlık Hizmetlerini Birleştirme Ağı" isimli özelleştirilme planı, Kanadalılarca ülke nüfusunun 3/1'inin yaşadığı Ontario eyaletinde yapılan referendumda reddedildi. Sağlık hizmetlerinin özelliştirilmesi kamuoyu yoklamaları ile de protesto ediliyor.

internethaber.com
kanadalılar:
hastanemize
dokunma!
Yorum (8)
Hasan Ekim
Sürekli para konuşmak nedeniyle bir çok sorunlarımız ihmal edilmiş oluyor. Önemli olan tıp mesleğini mevcut riskleri de azaltarak en iyi şartlarda uygulamak olmalıdır.Tıp alanında deneyimli yeterli teknik eleman maalesef yok. Anestezi tenisyeni, perfüzyonist, tıbbi cihaz teknisyeni gibi elemanlar büyük merkezlerde bile yetersiz. Başarılı geçen bir açık kalp ameliyatı teknik yetersizlikden dolayı hava vs embolisi nedeniyle olumsuz sonuçlanabilir. Tüm bu konular ayrıntılı konuşularak çözülmesi gerekirken hiç bahsedilmemesi anlaşılır bir şey değil. Valilerin para konuşacağına şu hastanelere şu kadar teknik eleman sağladık, başarıları artacaktır demesi gerekir. Ne yazık ki tabip odaları ve bakanlıktan bu konularda pek destek gelmiyor. Hekim herkesin sorumluluğunu alarak ağır risklerin altına giriyor. Hekimlerde, esas sorunları unutup para tuzağına düşmemelidir. Şüphesiz idarenin bu konulara ağırlık vererek sorunları çözmesi herkes için yararlı olacaktır. Hastası iyileşen her hekim dünyanın en mutlu insanıdır. Para bu mutluluğu vermez. Hekimlerin mutlu olmasını bakanlık, tabip odaları ve diğer kuruluşlar el birliğiyle sağlamalıdır.
0
Cevapla
ha
sayın TTB yetkilileri, sürekli 2011 genel seçimlerinden sonra sevk zinciri başlatılacağını konuşarak bakanın tüylerini diken diken yapmalısınız.
0
Cevapla
Atilla Yılmaz
sayın editör geçen hafta "tam günde söylenen oldu profesör 17 bin lira aldı" başlıklı haberinizden sonra Hacettepe' de dağıtılan performans ödemelerini de sütünunuza taşımanızı temenni ederim. Zira bırakın 17.ooo TL'e ulaşmak, 2000 (ikibin) TL alan öğretim yeleri oldu. Saygılarımla
0
Cevapla
demir demir
evet sürekli para sürekli puan düşünür olduk..ama bizi bu duruma getiren bakanlık. eskiden böyle değildik çoğumuz. şimdi yandal yapmak istiyorum ama eşim çalışmıyor, çocuğum var ve bisürü borcum..asistan maaşıyla nasıl geçinirim diye düşünüp yandal yapamıyorum.artı yandal yapan arkadaşların durumu bizimkinden vahim.tamam tek doktor oldukları için icaplardan kurtuluyorlar ama bizden az döner alıyorlar..demekki eğitim konuşmak gereksiz para konuşmak gerekli..e şimdi bide heryerde hasta hakları oldu, gereksiz şikayetler arttı.adamı ölümden döndürüyorsun yürüyerek taburcu ediyosun bi allah razı olsun deyip bi teşekkür etmiyor..eskiden üstünde pijaması yok die ben alır, sevk ettiğim yere otobüs parası yok die cebimden verirdim.şimdi devamlı şikayet yiyoruz..e sürekli nankörlük göre göre hasta sevgiside kalmadı içimizde..demekki hasta durumu konuşmak gereksiz para konuşmak gerekli..gecenin 3 ünde kalp krizine müdahale ediyorum. .belki 2-3 saaat hastanede kalıp sonra evime gidip( bazan eve bile gelemiyorum) uyuyamadan poliklinik yapmaya geliyorum..günde ortalama 100 hasta bakıp icap nöbetine devam ediyorum.sevisimde hergün ortalama 14 hasta takip ediyorum..sosyal ve cinsel performans yerin dibine vurmuş..demekki sosyal şeyleri konuşmak gereksiz para konuşmak gerekli...medimagazini takip ediyorum..psikolojim bozuluyo her geçen gün doktor dövmeler, bıçaklamalar..daha kötüye gidicez durumları.üstüne bide bakanın doktor dövmekten beter açıklamaları..insanlardaki doktor nefreti..hergün döner yiyip bizim dönerimize takanlar..e zaten hergün dert dinle üstüne bide..demekki rahatlama falan gereksiz para gerekli...neyse herşey bi yana hasta hayatı kurtarmanın değeri paha biçilemez..
0
Cevapla
ERDAL COŞKUN
ilk defa uzlaştıcı çözüme yönelik bir şey okudum herşeyin bir standartı olmalı ama emek bu kadar ucuz olmamalı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir