Medimagazin logo

İki anestezi uzmanına ceza

Konya’da üç yıl önce geçirdiği ameliyat sonrasında bitkisel hayata girerek, vücut işlevlerini yüzde 92 oranında kaybeden Sevgi Öz’ün duruşmasında karar çıktı
İki anestezi uzmanına ceza
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Konya’da üç yıl önce geçirdiği ameliyat sonrasında bitkisel hayata girerek, vücut işlevlerini yüzde 92 oranında kaybeden Sevgi Öz’ün duruşmasında karar çıktı.

Bir doktor ve nöbetçi uzmanın suçsuz bulunduğu davada, iki anestezi uzmanına verilen toplam 200 YTL’lik ceza ise ertelendi. Baba Muammer Öz, hakkını AİHM’de arayacağını söyledi.

15 Ekim 2002’de iki kalçası çıkık olarak dünyaya gelen Sevgi Öz, bir gün sonra bu rahatsızlıktan dolayı SSK Konya Bölge Hastanesi’nde (Meram Devlet Hastanesi) ameliyat oldu. Ameliyat sonrasında bitkisel hayata giren küçük Sevgi, vücudunu yüzde 92 oranında kullanamaz hale geldi. Olayla ilgili dün Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 5 yaşındaki Sevgi Öz’ün anne ve babası, tutuksuz olarak yargılanan anestezi uzmanları İlyas Demirci, Rahime Orhan, Mehmet Sakalsız ve taraf avukatları katıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. İbrahim Baran ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan Sevgi’nin babası Muammer Öz, Yüksek Sağlık Şûrası’ndan gelen bilirkişi raporuna itiraz etti. Sağlıklı olarak verdikleri çocuklarını yüzde 92 oranında özürlü olarak geri aldıklarını dile getiren baba Öz, “Şûra, 8’de 3 anestezistleri suçlu bulmuş. Raporda 8’de 5 ise sağlık dışı faktörler olarak yer alıyor. Sağlık dışı faktörler nedir, bunların açıklanmasını istiyorum. Ben çocuğumu sağlam verdim. Şimdi yardım olmadan hiçbir şey yapamıyor.” dedi. Anestezi uzmanı Rahime Orhan’ın avukatı Mevlüt Albayrak ise müvekkilinin olayda suçu bulunmadığını, başka bir ameliyat için Sevgi’nin ameliyatının yapıldığı ameliyathaneden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti. Yüksek Sağlık Şûrası’ndan gelen raporu değerlendiren mahkeme heyeti, ameliyatı gerçekleştiren doktor İbrahim Baran’ı ve anestezist Mehmet Sakalsız’ı suçsuz buldu. 8’de 1 oranında suçlu bulduğu anestezi uzmanı İlyas Demirci’yi ise önce 3 ay hapis cezasına çarptırdı, daha sonra bu cezayı 9 güne kadar indirerek 76 YTL para cezasına çevirdi. Diğer anestezi uzmanı Rahime Orhan ise toplam 153 YTL ile cezalandırıldı. Mahkeme heyeti cezaların ertelenmesine karar verdi.

Mahkeme sonrası açıklamalarda bulunan baba Muammer Öz, kararın yetersiz olduğunu iddia ederek, hakkını gerekirse AİHM’de arayacağını söyledi. Yüksek Sağlık Şûrası’nın raporunun gerçeği yansıtmadığını öne süren baba Öz, “Yüksek Sağlık Şûrası ‘sağlık dışı faktörler’ diyerek konuyu savuşturuyor. Sağlık dışı faktör nedir anlayamıyorum.” dedi.


Zaman
i̇ki
anestezi
uzmanına
ceza
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir