Medimagazin logo

Hakkari Devlet Hastanesi taşınıyor

Hakkari Devlet Hastanesi, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun şekilde inşa edilecek yeni binası tamamlanana kadar hizmet vereceği yere taşınmaya başlandı
Hakkari Devlet Hastanesi taşınıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkari Devlet Hastanesi, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun şekilde inşa edilecek yeni binası tamamlanana kadar hizmet vereceği yere taşınmaya başlandı.


İHA muhabirine açıklamada bulunan Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, sıkıntı yaşanabileceği için kar yağışı başlamadan taşınma çalışmalarına başladıklarını belirterek, halktan yardım istedi. Dr. Ethemoğlu, "Eski hastanenin yıkım çalışmalarını bitirdik. Sırada ise hastane lojmanları bulunmaktadır. Yıkılan binalar yerine Hakkari'ye AB standartlarına göre tek odalı, en fazla 2 kişinin kalabileceği banyo, tuvalet ve her türlü malzemenin içinde bulunduğu 150 yataklı hastane yapılacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 2006 yılının ilkbahar aylarında temelini atmayı planlıyoruz. Bu nedenden dolayı çevre yolu Medeni Sancar Caddesi üzerinde geçici bir süre için 5 katlı bir bina kiraladık. Bu binada Ana Çocuk Sağlığı, Verem Savaş Dispanseri, Halk Sağlığı Laboratuvarı, Sıtma Savaş Birimi ve 1 No'lu Sağlık Ocağı hizmet verecektir. 112 Acil Servisi'nin yerine ise idare bölümü taşınacak. İdare yerinde yeni düzenleme yapılarak hasta yatma servisi yapılacak. Hastanenin acil servisi de Verem Savaş Dispanseri Bölümü'ne taşınacak. Muayene yerlerinde sıkıntı çektiğimiz için hastane bahçesinde 10 adet prefabrik kuracağız. Doktorlarımız burayı poliklinik olarak kullanacaklardır. Sıkıntı yaşayacağımız için şimdiden vatandaşlarımızın duyarlı olması ve bizlere yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.


İHA
hakkari
devlet
hastanesi
taşınıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir