Medimagazin logo

Güney Kıbrıs’ta bulunan ilik bürokrasiye takıldı, hasta hayatını kaybetti

Lösemi hastası olan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden uygun bir ilik vericisi bulunan Emine Özan (20), tedavi gördüğü Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde hayatını kaybetti
Güney Kıbrıs’ta bulunan ilik bürokrasiye takıldı, hasta hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Lösemi hastası olan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden uygun bir ilik vericisi bulunan Emine Özan (20), tedavi gördüğü Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde hayatını kaybetti.



13 yaşındayken lösemi teşhisi konulan Özan’a 7 yıllık arayışın sonunda Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde uygun bir ilik bulunmuş ve Özan nakil için gün saymaya başlamıştı. Ancak Kıbrıs Rum Kesimi’nden beklenen iliğin gelmesi diplomasi engeline takıldı. Baba Ahmet Özan da Kıbrıs Rum Kesimi’nce istenilen 23 bin dolar ilik bedelini ödeyemedi. Tedaviyi yapan Prof. Dr. Ali Ünal, durumu, “Ne Rum Kesimi’nde bulunan ilik Türkiye’ye getirilebiliyor ne de hasta oraya gönderilebiliyor.” diye özetlemişti.


Rum Kesimi’nin istediği parayı toplamak için Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik öncülüğünde bir yardım kampanyası başlatılmış, Rum Kesimi’nin istediği para temin edilmişti. Ancak bürokrasiyi aşamayan Özan tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi’nde 7 yıldır beklediği ilik nakli gerçekleştirilemeden dün hayatını kaybetti. Özan ailesi, kızlarının cenazesini memleketleri Aksaray’a götürerek ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verdi.


Zaman
güney
kıbrıs&#8217
ta
bulunan
ilik
bürokrasiye
takıldı
hasta
hayatını
kaybetti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir