Medimagazin logo

İstifa eden profesör açıkta kalmadı

"Rektörü hapiste olan üniversitede çalışmaktan utanıyorum" diyerek istifa eden Odabaşı, ertesi gün Ankara'da göreve başladı
İstifa eden profesör açıkta kalmadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
"Rektörü hapiste olan üniversitede çalışmaktan utanıyorum" diyerek istifa eden Odabaşı, ertesi gün Ankara'da göreve başladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın tutuklanmasının ardından yaşanılanları protesto ederek istifa eden Prof. Dr. Dursun Odabaşı, hiç vakit kaybetmeden Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "klinik şefi" olarak göreve başladı.

İstifasının açıklanmasından bir gün sonra Sağlık Bakanlığı'na yerleştirilerek görevine başlayan Odabaşı'nın ismi türban eylemleriyle gündeme gelmişti. Tıp Fakültesi dekanı olmasına karşın türban eylemine katıldığı için YÖK tarafından meslekten çıkarılan Odabaşı'nın ismi Fazilet Partisi'nin kapatma davasında ve Rektör Yücel Aşkın'la ilgili iddianamede de geçiyor.


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden önceki gün sürpriz bir şekilde istifa eden 8 isim rektörün hazırladığı iddia edilen 'fiş'lerde de geçiyor. "Rektörü yolsuzluktan içeride olan bir üniversitede huzur içinde çalışamadıklarını" söyleyerek istifa eden bu isimler arasında yer alan Prof. Dr. Dursun Odabaşı, kamuoyunda ilk kez, 1998 yılında üniversitelerde türban yasağını protesto eylemleriyle tanınmıştı.


ADI FİŞLEME DOSYASINDA

Odabaşı, Tıp Fakültesi'nin dekanlığını yaparken 11 Ekim 1998'de "Türban zulmü 75'inci yılında" pankartlarının açıldığı yasadışı eyleme katılarak öğrencilere destek vermişti. Bunun üzerine YÖK, Odabaşı hakkında soruşturma açtı ve görevden alınmasına karar verdi, meslekten çıkarma cezası uyguladı. Danıştay'da dava açan Odabaşı iki yıl sonra aynı fakültede çalışmaya başladı. Aşkın hakkındaki iddianamede Odabaşı'nın ismi üç "fişleme" dosyasında geçiyor. Aşkın'ın hazırladığı iddia edilen "fiş"lerde Odabaşı 'Milli Görüş Sempatizanı' olarak yer alıyor. Odabaşı, Aşkın'ın "gizli" damgasıyla YÖK'e gönderdiği yazıda da yer alıyor. Bu yazıda üniversitedeki irticai kadrolaşmadan bahsedilirken Odabaşı'nın bu kadrolaşmanın arttığı dönemde Tıp Fakültesi dekanlığına atandığına dikkat çekiliyor. Odabaşı'nın üçüncü kez isminin geçtiği dosya ise Jandarma İl Komutanlığı'nın 'Akademik ve İdari Personel Siyasi Yapılanma' raporu. Odabaşı, irticai yapılanma başlıklı bölümde yer alıyor.


'KENDİ TERCİHLERİ'

Bu arada Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Kamacı, istifa eden öğretim üyelerinin, üniversitenin bir zorlaması olmaksızın büyük kentlere gitmek amacıyla kendi tercihleriyle ayrıldıklarını söyledi. Öte yandan Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin de Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın bu hafta içinde anjiyo olabileceğini söyledi.

Sabah
i̇stifa
eden
profesör
açıkta
kalmadı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir