Medimagazin logo

KKTC'de de kuş gribi kesinleşti

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, İncirli köyünde ölü bulunan horozun kuş gribi virüsü taşıdığının ortaya çıktığını söyledi.
KKTC'de de kuş gribi kesinleşti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, İncirli köyünde ölü bulunan horozun kuş gribi virüsü taşıdığının ortaya çıktığını söyledi.

Önlemlerin görüşüldüğü dünkü toplantının ardından açıklama yapan Soyer, şunları söyledi: "İncirli'yi içine alan 3 kilometrelik bir alanda, kanatlı giriş ve çıkışı kontrol altına alındı." Soyer, Rumlara da işbirliği çağrısı yaptı.

Milliyet
kktc'de
de
kuş
gribi
kesinleşti
Yorum (7)
Mücahit Altuntaş
Yabancı Doktora Değil, Yabancılaşmış Doktora Dikkat!yazınız çok güzel ve doğru tesbitler var.Başlığıda doğru.Tebrik ediyorum.Soruyu büyütmek durumundayız?Neden yabancılaşma kavramı bu düzeyde?En eğitimlilerimiz bile mesleğine bu denli yabancılaşıyor , temel kavramları görmezden geliyor.Bir hekmin sizin dediğiniz gibi anemnezi temel muaynesi çok önemlidir burad işin büyük kısmı halledilir.Fakat bunun için gereken süre yani zaman sorununu hep görmezden geliyoruz.Bu ceza hukukunda yer alan "mesleki özen"kavramına aykırı değilmi ?Çıkarılan performans sistemi bunun üzerinden yani standart muayne süresi üzerinden yapılması gerekirken yapılmıyor.Peki bu malpraktis değilmi?Kimin malpraktisi?Bu kadar kısa sürede hasta bak diyen işletmeci ,yönetici ,hekim hepimizin sağlık anlayışımızın malpraktisidir.Dediğiniz gibi koruyucu hekimliği de bir yanıyla işletmek bu malpraktisin azaltılmasında en önemli öğedir.Güzel yazınıza teşekkür ediyorum.Saygılarımı sunuyorum.
0
Cevapla
kadir
'Yeniye ayak uydurmaktaki kastım; hekimlere müfredat, sağlık idaresi, sağlık ekonomisi, sağlık hukuku gibi güncel yaşamlarında neredeyse her gün karşı karşıya geldikleri problemleri çözme yetisi kazandırmakla ilgilidir. ' Bu cümleye katılmıyorum doktor kendi alanında mükelleşme içerisinde olmalıdır bu bahsedilen konular için zaten ayrı bir bıranşlaşma vardır...Herşeyi bilen doktor değil birşeyi iyi bilen doktor olması önemlidir diğerleri farklı alandaki kişilerin görevleridir.Sağlık hukuku ve hasta ilişkileri hakkında dersler konulabilir ama bırakın işletme alanını işletmeciler yapsın bakkal kurulur gibi sağlık kuruluşları kurulmasın.
0
Cevapla
dr.çağlar çiftçi
iyi bir fizik muayenenin önemi tabiki yatsınamaz. ancak günümüzde hasta ile hekim arasındaki güven duygusu tamamen kaybolmuştur.hasta sağlığı ile en ufak normalden farklı gidişte hasta yakınları bilirbilmez talepler sıralamakta 10 farklı yerden görüş almaktadır.kendi meslektaşlarımızın çoğuda hala görmedikleri hasta için fikir belirtmeye pek istekli olmaktalar.Dolayısıyla böyle bir ortamda aklı olan yeldeğirmenleri ile savaşmaz.
3
Cevapla
aile hekimi
Tıp eğitimi,süresi,içeriği ve hemen sonrası uzmanlığı yenilenmelidir.Branşlaşmadan doktorluk yapma yetkisi verilmemelidir.Mesela acil tıp ve aile hekimliği uzmanlığı gibi branşlarda mezun olmadan uzmanlığa geçiş yapılabilmesi düşünülmelidir...
0
Cevapla
engin kahraman
Hekimlik değişti. Bu çok bariz.Özellikle teşhis ile ilgili değişim çok dikkat çekici. Doktorun yerini teknoloji aldı, doktor yönlendirici pozisyonunda. Çocukluğumdan hatırladığım kadarı ile hekim hastasını dinlerdi, muayene ederdi, öyküsünü önemserdi. Son yıllarda bir çok kez doktor hasta ilişkisine şahit oldum. Hekim hastayı dinlemiyor, hasta birkaç şikayet söyler söylemez, hemen tahliller, görüntüleme istekleri eline tutuşturuluyor. çıkan sonuca göre ilaç yazılıyor veya başka bir yere yönlendiriliyor. İnsanın şunu sorası geliyor bunun için onca sene tıp eğitimine gerek var mı? Hekimler birikimlerini, sezilerini kullanmıyor. Teknolojinin üstünlüğünü kabullenmiş gibiler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir