Medimagazin logo

YYÜ Başhekimi: Başvuran 47 kişinin 26'sında kuş gribi şüphesi var

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, "Hastanemize kuş gribi şüphesi şikayetiyle başvuran 47 kişinin 18’i kendilerinde şüphe olmadığı için taburcu edilirken, 26’sında şüphe var kabul edilerek tedavilerine başlandı" dedi
YYÜ Başhekimi: Başvuran 47 kişinin 26'sında kuş gribi şüphesi var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, "Hastanemize kuş gribi şüphesi şikayetiyle başvuran 47 kişinin 18’i kendilerinde şüphe olmadığı için taburcu edilirken, 26’sında şüphe var kabul edilerek tedavilerine başlandı" dedi.
Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerine Cumartesi gününden itibaren kuş gribi şüphesi şikayetiyle 47 hastanın başvurduğunu söyledi.
47 hastadan 3’ünün yaşamını yitirdiğini dile getiren Şahin, diğer
44 hastanın 18’inde şüphe olmadığı için ayaktan tedavi edilerek
evlerine gönderildiğini ifade etti.
Geriye kalan 26 hastada kuş gribi şüphesi var kabul edilerek tedavilerine başlandığını kaydeden Şahin, bu 26 hastadan 18’inin yataklı 8’inin ise ayaktan tedavilerinin sürdüğünü vurguladı.
Şu an için durumu kritik 3 hasta bulunduğunu, bunlardan 1’inin durumun çok ağır olduğunu bildiren Şahin, solunum cihazına bağlı olan hasta bulunmadığını söyledi.
Sabah yaşamını yitiren Hülya Koçyiğit’in cenazesinin, doku örnekleri alınmasından sonra ailesine teslim edileceğini kaydeden Şahin, "Hülya’dan tedavisi sırasında kuş gribi şüphesiyle ilgili olarak numune alınarak Ankara Hıfsızsıhha Enstitüsü’ne göndermiştik.
Ancak şu an için bize kesin olarak teşhis konusunda gelen bir bilgi yok" dedi.

Milliyet
yyü
başhekimi:
başvuran
47
kişinin
26'sında
kuş
gribi
şüphesi
var
Yorum (4)
anavatan dr
zaten en iyi sistem türkiyede de buydu. öğretim üyelerine öğleden sonra özel hasta bakma hakkı. hem öğretim üyesi tam gün çalışıyordu. hem hastane kazanıyordu hem devlet tıkır tıkır vergisini alıyordu. hastanın verdiği ücretler de aşırı değildi. herkes memnundu aslında. muayenehanelerin kapatılıp bu sistemin teşvik edilmesi gerekirken "Tam Gün" muayenehaneyi kapatamayıp sadece bu sistemi ortadan kaldırdı. olan üniversitemden ayrılmayayım, tam gün çalışayım ama dürüstçe de özel hasta bakayım diyen öğretim üyelerine oldu... yavruvatan doğru çözümü bulmuş, umarım devam ettirir.
0
Cevapla
Mehmet ARI
Türkiye de temel maaşları baz alırsak bırakın yazıda bahsi geçen "hekim yargıç parellelliğini" Hekim- polis, hekim - imam parellelliği dahi bozulmuştur. Bu dediklerimi emekli hekimler ve kurum hekimleri çok iyi bilirler malesef..
0
Cevapla
mehmet necmettin kaynar
çok objektif ve doğru bir araştırma yapmışsınız. inşallah başka biride kıbrısta 2 kez taksiye biner ve araştırması lancette haftalarca yayınlanır. ciddiyet tarafsızlık bilimsellik... rica ediyorum.
0
Cevapla
drberkan
bugüne kadar medimagazin olarak sağlık bakanlığının yürüttüğü hekim sindirme politikasının bilerek yada bilmeyerek internet haber sitesi ayağını oluşturdunuz. umarım çocuklarınız da dr olur da dedeleri olarak geçmişte yaptığınız hataları anlatma fırsatı bulursunuz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir