Medimagazin logo

Güneydoğu'dan batıya artık hasta gitmeyecek

Diyarbakır’da sağlık hizmeti vermeye başlayan Özel Metropol Hastenesi, 22 branşta poliklinik hizmetiyle hastaların derdine derman olacak.
Güneydoğu'dan batıya artık hasta gitmeyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır’da sağlık hizmeti vermeye başlayan Özel Metropol Hastenesi, 22 branşta poliklinik hizmetiyle hastaların derdine derman olacak.

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Açıkgöz, Doğu ve Güneydoğu’daki ağır hastaların şifa bulmak için yıllarca İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlere gitmek zorunda kaldığını belirterek, “Doğu ve Güneydoğu’dan batıya artık hasta gitmeyecek” diye konuştu.

Hastaneyi tanıtan Yönetim Kurulu Başkanı Açıkgöz, ilk aşamada Doğu ve Güneydoğu’da daha sonra da Ortadoğu’da referans hastane olmayı hedeflediklerini söyledi. Metropol Hastanesi’ndeki teknolojinin devlet hastaneleri olmak üzere Doğu’da hiçbir hastanede olmadığını aktaran Açıkgöz, “Yıllarca sağlık sorunlarımız için büyük şehirlerde şifa aradık. Anjiyo, kalp–damar ameliyatları için gurbette eziyet çektik. Metropol Hastanesi bütün bunlara son vererek hizmeti insamızın ayağına getirdik.” şeklinde konuştu. Özel Metropol Hastanesi’nde Ekim ayının ilk gününde Güneydoğu’da ilk açık kalp ameliyatı da yapıldı. Ayrıca 20’den fazla Koroner Anjio ve damar kafesi uygulaması gerçekleştirildi. Bir buçuk dakikada MR ve Tomografi çekilirken, 8 dakikada göz ameliyatı da yapılabilmektedir. Diyarbakır’ın en büyük özel hastanesi konumundaki Metropol Hastanesi’nde 450 civarında personel çalışacak. Hastane 80 yatak kapasitesine sahip olmasına rağmen, şimdilik 49 yatakla hizmet veriyor. Hastane için şimdiye kadar 20 milyon dolar harcanmış. Yatırım 40 milyon dolara çıkartılarak hastanenin hizmet ve fiziki kapasitesinin de artırılması planlanıyor.

Zaman

güneydoğu'dan
batıya
artık
hasta
gitmeyecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir