Medimagazin logo

Bakan Akdağ: Sağlık artık yetim değil

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “10 yılların yetim alanı olan sağlık, artık yetim bir alan olmaktan çıktı” dedi.
Bakan Akdağ: Sağlık artık yetim değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Üsküdar Koşuyolu'nda hizmet veren Koşuyolu Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olarak değiştirilen yeni ismiyle Kartal'da hizmete girdi.

Yeni binanın açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta dönüşüm programıyla ülkede sağlık alanında ciddi bir zihniyet değişimi yaşanmaya başladığını söyledi.

Akdağ, “10 yılların yetim alanı olan sağlık, artık yetim bir alan olmaktan çıktı. Kartal Koşuyolu Hastanesi'nde olduğu gibi Anadolu'da böyle onlarca yarım kalmış sağlık yatırımımız tutsaklıktan kurtarılmaya başlanmıştır” dedi.

Sağlık konusunda İstanbul için 2 gündür değerlendirme toplantısı yaptıklarını hatırlatan Akdağ, karşılarına, geçmişle kıyaslandığında çok enteresan bir tablonun çıktığını söyledi.

Bakan Akdağ, İstanbul'da son 15 yılda, hükümetleri dönemi hariç hizmete sokulmuş ciddi bir sağlık yatırımı olmadığını, kendilerinin ise kentte ciddi bir atılım içinde bulunduğunu ifade etti.

Akdağ, İstanbul'da 2002 yılından bu yana sağlık ocağı sayısının 2 misli, buralardaki muayene oda sayısının da 3 misli arttığını bildirdi.

İstanbul'da 2002 yılında sağlık ocaklarında 4.5 milyon hasta muayene edilirken, bu yıl için 12 milyonun öngörüldüğünü kaydeden Akdağ, aşılama oranının da yüzde 95'lere çıktığını vurguladı.

YILDA 3 BİN 500 AMELİYAT

Fiili inşaat süresi yaklaşık 15 yıl olan hastanenin inşaat ödeneği, genel bütçe ve İl Özel İdaresi tarafından sağlandı. 70 bin metrekare alan üzerine kurulan hastanede, 400 hasta, 58 yoğun bakım, 42 de otel yatağı bulunuyor. Toplam 13 bloktan oluşan hastanede, yıllık yaklaşık 100 bin kişiye poliklinik hizmeti verilmesi, 3 bin 500 de kalp ve damar ameliyatı yapılması planlanıyor.

(aa)

Hürriyet
bakan
akdağ:
sağlık
artık
yetim
değil
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir