Medimagazin logo

Kadın doğum uzmanına 5 yıl hapis istemi

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Samsun Bölge Hastanesi'nde görevli iken hamile bir bayanın ölümüne sebep oldukları iddia edilen 2 doktorun yargılanmasına devam edildi. Doktorlardan 1'i suçsuz bulunurken, bayan doktorun 5 yıla kadar hapsi istendi
Kadın doğum uzmanına 5 yıl hapis istemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Samsun Bölge Hastanesi'nde görevli iken hamile bir bayanın ölümüne sebep oldukları iddia edilen 2 doktorun yargılanmasına devam edildi. Doktorlardan 1'i suçsuz bulunurken, bayan doktorun 5 yıla kadar hapsi istendi.


Samsun 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, SSK Samsun Bölge Hastanesi'nde görevli iken 11 aylık evli 9 aylık hamile Nuray Aksoy'un (31) ihmalleri sonucu ölümüne sebep olduğu iddiasıyla haklarında dava açılan Kadın Doğum Uzmanı bayan doktor ile pratisyen doktor'un yargılanmasına devam edildi.

Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre pratisyen doktor suçsuz olduğu açıklanırken, kadın doğum uzmanı hekimin ise 8'de 2 kusurlu bulunduğu tespit edildi.

Savcı, toplanan deliller doğrultusunda davayla ilgili mütalaasını açıklayarak, pratisyen hekimin beraatine, kadın doğum uzmanının ise Türk Ceza Kanunu'nun 455 / 1 maddesi gereği 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşma karar verilmek üzere ertelendi.


Eşinin ölümünden doktorları sorumlu tutan Murat Aksoy, "Ölen eşimi önce SSK Samsun Bölge Hastanesi'ne götürdük. İğne yapıp eve gönderdiler. Daha sonra tekrar götürdüm ve doktor telefonla talimat verip Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi (OMÜ) Hastanesi'ne sevk ettirdi. Eşim daha sonra OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Karnında bulunan bebek sezaryenle kurtarıldı. Çocukla ortada kaldım. Doktorların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.


İHA
kadın
doğum
uzmanına
5
yıl
hapis
istemi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir