Medimagazin logo

Aile hekimlerine kişi başına ek ücret

Aile Hekimliği Projesi, 15 Eylül tarihinde pilot il Düzce’de başlayacak. Bu tarihten itibaren hasta kayıtları başlayacak
Aile hekimlerine kişi başına ek ücret
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Aile Hekimliği Projesi, 15 Eylül tarihinde pilot il Düzce’de başlayacak. Bu tarihten itibaren hasta kayıtları başlayacak.

Projeyle Düzce’de birinci basamak sağlık hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetleri aile hekimleri tarafından verilecek. Birinci basamak sağlık hizmetleri ücretsiz olacak, ancak aile hekimine gitmeden doğrudan hastaneye giden kişi cebinden katkı payı ödemek zorunda kalacak. Birinci basamakta sağlık güvencesi aranmayacak. Düzce’de aile hekimine giden hastalar cebinden ödeme yapmayacak. Aile hekimliği sisteminden faydalanan hastaların tedavi giderleri genel bütçeden karşılanacak. Maliye Bakanlığı, genel bütçeden aile hekimliği için bütçe kalemi oluşturacak. Aile hekimleri, aile hekimliği uzmanı ya da eğitim görmüş pratisyen hekim veya uzman hekimlerden oluşacak. Pilot uygulamada kamu personeli olan hekimlerden gönüllü olanlarla aile hekimliği hizmeti verilecek. Kamu görevlisi hekim, kendi kadrolarındaki özlük hakları korunacak şekilde ücretsiz izinli sayılarak aile hekimi olarak sözleşmeli çalışacak. Bu kişiler başarısız olmaları ya da istemeleri durumunda eski kadrolarına dönebilecek. Her hekimin yanında ebe, hemşire ya da sağlık memuru gibi en az bir aile sağlığı elemanı çalışacak.

Her kişi için ek ücret
Aile hekimleri tam gün esasına göre çalışacak, çalışma saatleri haftada 40 saatten az olmayacak. Ancak esnek çalışma saati uygulanacak, hekim çalışma saatini kendisi belirleyecek. Aile hekimleri, prim usulüne göre kendilerine kayıt olan kişi başına ek bir ücret alacak. Mahrumiyet bölgesi ya da taşrada çalışan aile hekiminin primi yüksek tutulacak. Aile hekimleri en az bin, en fazla 4 bin kişi kaydedebilecek. Binin altında hasta kaydeden hekim bu durum süreklilik gösterirse görevi bırakıp eski işine dönecek. Bakanlık, 2005’in ilk yarısından sonra aile hekimliği sistemini yurt geneline yaygınlaştırmayı planlıyor.

Türkiye
aile
hekimlerine
kişi
başına
ek
ücret
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir