Medimagazin logo

Ultrason kızları yok ediyor

Lancet tıp dergisinin araştırmasına göre, erkek çocuk tercih etme geleneği bulunan ülkelerden Hindistan’da, son 20 yıl içinde ultrason yüzünden 10 milyon kız bebek kürtajla alınmış
Ultrason kızları yok ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Lancet tıp dergisinin araştırmasına göre, erkek çocuk tercih etme geleneği bulunan ülkelerden Hindistan’da, son 20 yıl içinde ultrason yüzünden 10 milyon kız bebek kürtajla alınmış.

Kanada ve Hindistan’da çalışan araştırmacılar, 1998’de 1.1 milyon aileyi kapsayan bir araştırmayı ve 1997’de gerçekleşen 133 bin 738 doğumu incelediler. İlk çocuğun kız olduğu durumlarda ikinci çocuk oranının 1000 erkeğe karşı 759 kız olduğunu gördüler. İlk iki çocuğun kız olduğu durumlarda ise bu fark daha da açılıyor ve üçüncü çocuk 1000 erkeğe karşı 719 kız doğuyor. Dünyadaki doğal cinsiyet oranı dikkate alındığında 1997’de Hindistan’da 13.6-13.8 milyon arasında kız doğması gerekiyor. Ancak gerçek rakam 13.1 milyon.
Hürriyet
ultrason
kızları
yok
ediyor
Yorum (4)
Dr. Adalet
Kıymetli Hocam, Çok önemli bir konuya bir kez daha vurgulamışsınız. Teşekkür ederim. Hiç bir bilimsel dayanağı olmayan yöntemleri ve girişimleri önce "tedaviye destek", ardından da her türlü derde deva diye "tedavi" amacıyla kullanmak gibi tıbbi şarlatanlıklar yapmak, halkımızın cehaleti üzerinden duygu sömürüsü de yaparak menfaat elde etmek bu ülkede sıradan bir şey haline geldi. Tarım ve özellikle de Sağlık Bakanlığı bu ülkede ne yapar ki?. Sağlık Bakanlığı doktorlarla ve özellikle de tıp fakültesi öğretim üyeleri ile uğraşmaktan bu tür önemsiz (!) şeylere vakit bulamıyor galiba. Yakın zamanlarda obez bir hastaya bitkisel preparat diye "yüksek dozda sibutramin" içeren bir maddeyi verip ölümüne sebep olanlar mahkemede yargılandılar mı? Sonuç ne oldu, merak ediyorum. Yetkilileri göreve çağırmaktan başka çare yok.
0
Cevapla
drmkose
Hocam sizin makalelerinizi ilgiyle takip ediyor ve genelde yorum ekliyorum. Son yazınızla ilgili olarak SB Tedavi hizm. Genel Md tarafından bir çalışma "Klasik Tıp Dışı Tedaviler" başlığı altında sürdürülmektedir. Tespit edilen 45 tedavi metodu için Amerika ve Avrupa'da uygulama yönetmelikleri incelenerek Türkiye için uygun bir yönetmelik hazırlanmaya çalışılmaktadır. Ancak Haziran2011'den sonra gelişmeler oldu mu bilmiyorum. Saygılarımla...
0
Cevapla
Frankie Bellevan
Hocam söylenmesi gereken ne varsa söylemişsiniz.Umarım mesajları alması gerekenler alır.Saygılar.
0
Cevapla
fatma kızılay
Hocam ellerinize sağlık,ben de ne zaman birileri çıkıp bu adamlara dur diyecek diye bekliyordum,halkımız maalesef ilaç konusunda çok bilinçsiz özellikle yaşlılarımızın bu zaaflarından faydalanmak isteyen bu şarlatanlar halkın ilgisini çekecek cümleleri çok iyi biliyorlar,damarları açmak demişsiniz ya:) ben de şu soruyu eklemek istiyorum sizin yerden göğe kadar katıldığım önerilerinizin ve davetinizin üstüne. acaba bu ilaçları yapanlar veya satanlar kendi yakınlarına da kullandırıyorlar mı yada kendileri kullanıyorlar mı?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir