Medimagazin logo

Radyoloji çalışanlarından "mesai" protestosu

Radyoloji çalışanları mesai saatlerinin günlük 5 saatten 7.5 saate çıkarılmasını protesto etti
Radyoloji çalışanlarından "mesai" protestosu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Radyoloji çalışanları mesai saatlerinin günlük 5 saatten 7.5 saate çıkarılmasını protesto etti.


Türk Sağlık-Sen Ankara 1. Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Türkiye'deki radyoloji uzmanlarının Avrupa'daki meslektaşlarından en az 5 katı daha fazla çalıştığını belirterek, mesai saatlerindeki artışa sert tepki gösterdi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, alkışlarla Sağlık Bakanlığı'na protesto etti.

"Dikkat radyasyon var" yazılı dövizleri boyunlarına asan sağlık çalışanları, bakanlık aleyhine sloganlar attı. Türk Sağlık-Sen Ankara 1. Şube Başkanı Orhan Yılmaz yaptığı basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı'nın Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı ve İcrasına Dair Kanun'da değişiklik yapılarak radyoloji çalışanlarının günlük 5 saat olan çalışma saatlerinin 7.5 saate çıkarıldığını söyledi.


Radyoloji çalışanlarının risk grubunda bulunan sağlık personeli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Personel açığını kapatmak için radyoloji çalışanlarının hayatıyla oynayanları kınıyoruz" dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Uzağa değil Ankara'nın göbeğindeki üç hastanenin radyoloji ünitelerini birlikte gezelim. Personelin hangi ortamda ve nasıl çalıştığını, hasta sayısını ve personelin risklerini birlikte inceleyelim. Radyoloji personelinin dinlenme odası var mı varsa soluklanmaya fırsatları var mı? Beş saatten kaç hastaya kaç film çekiyorlar? Bunlara bakın ve kararı siz verin."


Bu arada sağlık çalışanlarının eylem yaptığını gören bir vatandaş, hastasını tedavi ettirememekten dert yandı. Eylemci grup, sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.


İHA
radyoloji
çalışanlarından
"mesai"
protestosu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir