Medimagazin logo

Başhekim ulaşım konusunda yardım istedi

Eskişehir Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Gültekin Güney, hastaneye ulaşım sorununun çözümü için yardım talebinde bulundu
Başhekim ulaşım konusunda yardım istedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Eskişehir Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Gültekin Güney, hastaneye ulaşım sorununun çözümü için yardım talebinde bulundu.



Opr. Dr. Güney, düzenlediği basın toplantısında, 2004 yılı Mart ayından bu yana SSK Eskişehir, Eskişehir Anadolu ve son olarak Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi adıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini hatırlatarak, "Hastanemizde 150'si sağlık personeli olmak üzere 250 personelle halkımıza hizmet götürmekteyiz. Yılda yaklaşık 3 bin 650 çocuğumuz hastanemizde hayata merhaba derken, 8 bin 350'si yatarak olmak üzere 85 bin vatandaşımıza sağlık hizmeti verildi" dedi.


Hastaneye bağlı 3 katlı ek binanın da ihalesinin yapıldığını kaydeden
Opr. Dr. Güney, "Ek binanın, çocuk hastalıkları hastanesi olarak faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. İhalesi yapıldı, yüklenici firma çalışmalarına başladı. Çok yönlü bir proje hazırlandı. Çocuk oyun alanlarından kütüphaneye, bilgisayar odasından hastane okuluna kadar çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimleri için her türlü çalışmalar yapıldı. Ayrıca, poliklinik hizmeti olarak da çocuk cerrahisi, pediatri ve çocuk psikiyatrisi alanlarında hizmet verilecektir. Hedefimiz yalnızca Eskişehir'in değil, bölgenin en ileri ve gelişmiş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olmaktır. Bunun için gerekli potansiyel ve bilgi birikimi hem hastane, hem de çalışanlar olarak bünyemizde mevcuttur" diye konuştu.


Başhekim Güney, en büyük sıkıntılarının ulaşım olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Şehrin doğu yakasından hastanemiz istikametine günde bir kez, o da sabah saat 06.30'da olmak üzere bir tek araç bulunmaktadır. Onun haricinde Odunpazarı'ndan dahi araç bulamamaktayız. Konuyla ilgili hem vatandaşlarımızın, hem mahalle muhtarlarının, hem de çalışanlarımızın yoğun şikayetleri bulunmaktadır. Çözümü için gerekli mercilerle yaptığımız görüşmeler neticesiz kaldı."


Gültekin Güney, bir yılda 3 bin 637 doğumdan 2 bin 172'sinin normal, erkek bebeklerin ise yüzde 51'lik oranla kızlara göre üstün olduğunu ifade ederek, "Hastanemizde doğum yapanların yaş gruplarına göre dağılımı ise, 15-19 yaş yüzde 8.26, 20-24 yaş yüzde 39.91, 25-29 yaş yüzde 31.19, 30-34 yaş yüzde 17.89, 35-39 yaş yüzde 5.96, 40-44 yaş yüzde 1.38'dir. Bu arada yatak işgal oranı yüzde 54.64, ortalama kalış süresi yüzde 2.92'dir" açıklamasını yaptı.


İHA
başhekim
ulaşım
konusunda
yardım
istedi
Yorum (3)
dr.salih yaşar marangoz
Hocam yüreğinize sağlık.Bu denli hissiyat dolu satırlar okumamıştım ömrümde.Belki inanmayacaksınız ama şiirin sonlarına doğru gözümden süzülen damlacıklar oldu.Hani neden nedir derseniz;belki anne hasreti,belki hekimliğin gidişatındaki bu bedbaht durum?
0
Cevapla
Eda Tüter
Bütün kalbimle amin diyorum..
0
Cevapla
bedrettin alyamaç
Beni gerçekten ağlattınız...sanki annemin aynısını anlattınız tüm anneler yavruları için acı çekmiştir beni çok ağlattınız.......kalemine sağlık
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir